Fakta: Her virker det nye NemID

Det nye NemID kan bruges på smartphones og tablets og kan tages i brug fra 1. juli.

* 4,18 millioner borgere har NemID med offentlig digital signatur.

* Næsten alle 2000 af borger.dk's selvbetjeningsløsninger kan blive brugt fra mobile enheder, men det er kun få, som virker optimalt fra 1. juli.

* Syv løsninger virker optimalt fra 1. juli. Det er dem, hvor selvbetjening blev gjort obligatorisk 1. december 2013: Anmeld flytning til udlandet, Ansøg om begravelseshjælp, Ansøg om lån til betaling af ejendomsskatter, Ansøg om Navne- og adressebeskyttelse, Ansøg om kropsbårne hjælpemidler, Valg af læge og Ægteskabserklæring.

* Blandt de 10 mest anvendte selvbetjeningsløsninger på borger.dk i år, virker de fleste også mobilt. For eksempel virker Feriekonto, Beregn boligstøtte, Anmeld flytning, Digital Pladsanvisning, Bestil EU-sygesikringskort (det blå), Ansøg om pension og Beregn efterløn.

* Banker og private tjenester som for eksempel spilsider, som allerede i dag har egne mobile løsninger, vil løbende skifte over til den nye version af NemID.

(Kilde: Digitaliseringsstyrelsen)

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip