FAKTA: Israels arabiske valgliste

For første gang stiller små arabiske partier op i samlet flok ved Israels valg tirsdag. Listen håber at kunne blive tungen på vægtskålen, når der skal dannes ny regering.

* Den Arabiske Liste består af fire partier, der appellerer til de 22 procent af Israels befolkning, som ikke er jødisk, især de arabiske vælgere.

* Listen ledes af den 40-årige advokat Ayman Odeh, som aldrig selv har siddet i det israelske parlament, Knesset. Han har antydet, at listen vil pege på Arbejderpartiets leder, Isaac Herzog, som ny premierminister.

* I dag har partierne bag Den Arabiske Liste i alt 11 pladser i parlamentet, og ser i meningsmålingerne ud til at kunne gå frem til 12-13 pladser. Nogle iagttagere spår, at listen får 15 mandater. Potentielt kan den arabiske valgunion dermed være med til at forhindre, at premierminister Benjamin Netanyahu sikrer sig de 61 mandater, han skal bruge for at danne en koalition og blive ved magten.

* Israel har 1,7 millioner arabiske vælgere. Valgdeltagelsen blandt denne vælgergruppe har været svingende i de seneste år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip