FAKTA: Kendte erhvervsfolk står bag OW Bunker

Brændstofsselskabet OW Bunker, der fredag måtte smide håndklædet i ringen, har en mindre håndfuld fremtrædende personer fra dansk erhvervsliv siddende i bestyrelsen.

Konkursbegæringen kommer i forlængelse af, at det sent onsdag kom frem, at selskabets egenkapital er blevet spist af dårlig risikostyring og en mulig svindelsag i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore.

Det er endnu uvist, om bestyrelsen bliver draget til ansvar for konkursen, men blandt andre Dansk Aktionærforening har varslet, at det ønsker at placere et ansvar. Se oversigt over bestyrelsen her:

* Niels Henrik Jensen: Han er direktør for selskabet Østasiatisk Handelskompagni og har været medlem af bestyrelsen siden marts 2014, hvor han efterfølgende blev udpeget som formand.

* Kurt K. Larsen: Tidligere administrerende direktør for transport- og logistikkoncernen DSV. Han sidder i dag som bestyrelsesformand for DSV og er desuden medlem af bestyrelsen for Wrist Ship Supply, ejet af Wrist Group, som OW Bunker blev skilt fra i slutningen af 2013 med henblik på en børsnotering.

* Jakob Brogaard: Har tidligere været viceordførende direktør i Danske Bank, men er i dag bestyrelsesformand for Finansiel Stabilitet, der populært kaldes statens skraldespandsselskab, fordi den overtager nødlidende banker. Han sidder også i bestyrelsen i Finanstilsynet og har tidligere været bestyrelsesmedlem i Dong.

* Søren Johansen: Partner i den svenske kapitalfond Altor, der er storaktionær i OW Bunker. Desuden bestyrelsesmedlem af Wrist Ship Supply, Bella Center og Freja Ejendomme. Har været medlem af bestyrelsen siden 2013. Næstformand siden 2014.

* Tom Behrens-Sørensen: Har tidligere været ved A. P. Møller-Mærsk, men er i dag bestyrelsesmedlem i en række selskaber herunder blandt andre Odense Maritime Technology og Wrist Ship Supply. Han har været medlem af bestyrelsen i OW Bunker siden 2014.

* Petter Samlin: Han sidder i bestyrelsen hos Wrist Ship Supply og derudover bestyrelsmedlem i de svenske selskaber Dustin Group og AB Skrindan. Har været medlem af bestyrelsen siden 2013.

Kilde: OW Bunker m.fl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip