FAKTA: Kommuner kan tvinge forældre til at makke ret

Socialdemokraterne skal i weekenden vedtage et socialpolitisk program mod negativ arv "Alle skal med".

* Udspillet skal modvirke, at børn bliver tabt i parallelsamfund, og derfor ønsker socialdemokraterne at udvide brugen af forældrepålæg:

* "Barnets tarv skal sættes over familiernes ret, og kommunerne kan anvende forældrepålæg for at sikre, at barnet kommer i dagtilbud", lyder udspillet, der omhandler 12.300 børn i alderen 1-2 år.

* Det udvidede forældrepålæg vil betyde, at kommunerne kan tvinge forældre til at sende deres børn i daginstitution, hvis man vurderer, at det er nødvendigt for at sikre barnets udvikling.

* Kommunerne kan allerede i dag give pålæg til forældrene, der kan indebære, at børnepengene bliver inddraget, hvis børnene for eksempel pjækker fra skole eller begår kriminalitet gentagne gange.

* Et forældrepålæg er et specificeret, fremadrettet krav fra kommunen om en eller flere konkrete opgaver og pligter, som forældremyndighedsindehaveren skal påtage sig.

* Se her eksempler på opgaver og pligter i forbindelse med et pålæg:

- At sørge for, at barnet eller den unge kommer i skole eller i dagtilbud- At sikre, at barnet eller den unge er hjemme på bestemte tidspunkter- At deltage i forældreprogram- At deltage i møder med myndigheder om løsningen af barnet eller den unges problemer

* Forældrepålægget gives for en afgrænset periode på højst 12 måneders varighed. Pålægget kan forlænges med højst 6 måneder ad gangen.

Kilde: Ankestyrelsen

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip