FAKTA: Kommuner kan tvinge forældre til at makke ret

Socialdemokraterne skal i weekenden vedtage et socialpolitisk program mod negativ arv "Alle skal med".

* Udspillet skal modvirke, at børn bliver tabt i parallelsamfund, og derfor ønsker socialdemokraterne at udvide brugen af forældrepålæg:

* "Barnets tarv skal sættes over familiernes ret, og kommunerne kan anvende forældrepålæg for at sikre, at barnet kommer i dagtilbud", lyder udspillet, der omhandler 12.300 børn i alderen 1-2 år.

* Det udvidede forældrepålæg vil betyde, at kommunerne kan tvinge forældre til at sende deres børn i daginstitution, hvis man vurderer, at det er nødvendigt for at sikre barnets udvikling.

* Kommunerne kan allerede i dag give pålæg til forældrene, der kan indebære, at børnepengene bliver inddraget, hvis børnene for eksempel pjækker fra skole eller begår kriminalitet gentagne gange.

* Et forældrepålæg er et specificeret, fremadrettet krav fra kommunen om en eller flere konkrete opgaver og pligter, som forældremyndighedsindehaveren skal påtage sig.

* Se her eksempler på opgaver og pligter i forbindelse med et pålæg:

- At sørge for, at barnet eller den unge kommer i skole eller i dagtilbud- At sikre, at barnet eller den unge er hjemme på bestemte tidspunkter- At deltage i forældreprogram- At deltage i møder med myndigheder om løsningen af barnet eller den unges problemer

* Forældrepålægget gives for en afgrænset periode på højst 12 måneders varighed. Pålægget kan forlænges med højst 6 måneder ad gangen.

Kilde: Ankestyrelsen

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip