FAKTA: Læs om Nigerias Boko Haram

Boko Haram i Nigeria har ifølge observatørgruppen Site erklæret sin troskab over for Islamisk Stat, der i fjor udråbte et kalifat i dele af Syrien og Irak.

* Den islamistiske gruppe Boko Haram greb til våben i 2009 for at nå sit mål om et kalifat i en del af Nigeria. Flere end 13.000 er dræbt og mere end en million mennesker gjort hjemløse under Boko Harams fremfærd.

* Mange mennesker er dræbt under Boko Harams angreb på skoler, kristne kirker og markedspladser. I april i fjor blev en pigeskole i det nordøstlige Nigeria angrebet. Over 200 piger blev bortført.

* USA's udenrigsminister, John Kerry, har kaldt Boko Harams angreb på byen Baga i januar 2015 for "en forbrydelse mod menneskeheden". Amnesty International vurderer, at op mod 2000 mennesker blev dræbt under massakren.

* Nigeria er Afrikas folkerigeste stat med omkring 175 millioner indbyggere, der er fordelt i mange klaner, stammer og forskellige etniske grupper. Kristne og muslimer udgør hver knap 50 procent af befolkningen. Resten tilhører lokale trosretninger.

* Den Afrikanske Union har sat en multinational styrke ind på mindst 7500 soldater for at bekæmpe Boko Haram.

* Boko Haram erklærer den 7. marts 2015 sin troskab til Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Kilde: AFP

 

Dagens Gossip