FAKTA: Lars Vilks er udsat for byger af trusler

Skrevet af admin

14/02/2015

Dagens topnyheder

* 14. februar 2015 udsættes den svenske Muhammedtegner Lars Vilks for et attentat, da han deltager i et debatmøde i Vilks Komitéen i kulturcafé Krudttønden på Østerbro i København. Vilks gemmer sig sammen med en af arrangørerne, Helle Merete Brix, i et kølerum og kommer ikke noget til.

* I september 2011 blev tre mænd anholdt i Göteborg. De blev tiltalt for at have planlagt at dræbe Vilks, men blev frikendt i både tingsrätt og hovrätt (byret og landsret).

* 15. maj 2010 blev Lars Vilks' hjem tæt på Höganäs i Skåne udsat for et brandattentat. Vilks var ikke til stede i huset, da det blev sat i brand. To mænd blev dømt fængsel på henholdsvis to og tre år for attentatet.

* Den 11. maj 2010 bliver Lars Vilks overfaldet under en kunstforelæsning på Uppsala Universitet. Vilks kom ikke alvorligt til skade.* Den 9. marts 2010 blev syv mennesker anholdt i Irland for at planlægge et attentat mod Lars Vilks. De fleste havde yemenitisk og marokkansk baggrund.* Den 4. januar 2010 modtog Lars Vilks et opkald fra en person i Somalia, der truede ham på livet. Manden talte svensk.* Den 15. oktober 2010 blev den amerikanske kvinde Colleen R. LaRose anholdt for at ville dræbe Lars Vilks og desuden for at rekruttere personer på nettet til globalt jihad. Anholdelsen blev holdt hemmelig i nogen tid. Flere anonyme kilder havde sammenkædet anholdelserne i Irland med sigtelserne mod JihadJane.

* I august 2007 offentliggjorde flere svenske aviser Lars Vilks' tegninger, hvor profeten Muhammed var fremstillet som en kamphund. Tegningerne gav anledning til omfattende protester, og Vilks blev et dødsobjekt for islamister.

* Terrornetværket al-Qaeda menes at have udlovet en dusør på 100.000 dollar til den person, som dræber Lars Vilks.

(Kilde: TT)

/ritzau/