FAKTA: Lufthavnstrængsel kan gøre taxaturen dyrere

* Fire selskaber må i dag betjene lufthavnen. Det er de fire selskaber i Region Hovedstaden - Dantaxi, 4x48, Amager-Øbro Taxi og 4x35.

* Det er dog tilladt for andre selskaber at sætte passagerer af i lufthavnen.

* Selskaberne indgår i en turnus, hvor nogle må hente passagerer i lufthavnen på lige dage, mens andre må køre på ulige dage. Det skal mindske trængslen ved taxaernes holdepladser.

* Men ifølge Københavns Lufthavne er der alligevel problemer med lange køer ved holdepladserne, som generer andre trafikanter og gør det uoverskueligt at få fat i en taxa for kunderne.

* Det skal et nyt bomsystem gøre op med. Systemet - Taxi Management System - kan regulere trafikken, så der hele tiden er det antal vogne, der er brug for.

* Lufthavnen vil finansiere systemet ved at sende eneretten til at samle passagerer op i lufthavnen i udbud. Prisen er 17 millioner kroner årligt.

* Hvis løsningen bliver, at vognmændene/bestillingskontorerne bærer omkostningen til systemet, vil den ifølge Taxinævnet indgå i det almindelige prisindeks fra Danmarks Statistik, og derfor udløse en takststigning.

Kilder: Taxinævnet i Region Hovedstaden, taxinaevn.dk

/ritzau/

 

Dagens Gossip