FAKTA: Lufthavnstrængsel kan gøre taxaturen dyrere

* Fire selskaber må i dag betjene lufthavnen. Det er de fire selskaber i Region Hovedstaden - Dantaxi, 4x48, Amager-Øbro Taxi og 4x35.

* Det er dog tilladt for andre selskaber at sætte passagerer af i lufthavnen.

* Selskaberne indgår i en turnus, hvor nogle må hente passagerer i lufthavnen på lige dage, mens andre må køre på ulige dage. Det skal mindske trængslen ved taxaernes holdepladser.

* Men ifølge Københavns Lufthavne er der alligevel problemer med lange køer ved holdepladserne, som generer andre trafikanter og gør det uoverskueligt at få fat i en taxa for kunderne.

* Det skal et nyt bomsystem gøre op med. Systemet - Taxi Management System - kan regulere trafikken, så der hele tiden er det antal vogne, der er brug for.

* Lufthavnen vil finansiere systemet ved at sende eneretten til at samle passagerer op i lufthavnen i udbud. Prisen er 17 millioner kroner årligt.

* Hvis løsningen bliver, at vognmændene/bestillingskontorerne bærer omkostningen til systemet, vil den ifølge Taxinævnet indgå i det almindelige prisindeks fra Danmarks Statistik, og derfor udløse en takststigning.

Kilder: Taxinævnet i Region Hovedstaden, taxinaevn.dk

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip