FAKTA: Lundbeck bekæmper hjernesygdomme

Medicinalkoncernen Lundbeck har taget afsked med sin administrerende direktør Ulf Wiinberg, fordi han har brudt virksomhedens interne retningslinjer.

Wiinberg har modtaget aktier i biotekvirksomheden Stratified Medical Ltd uden at have fået bestyrelsens forhåndsgodkendelse, hvilket er i strid med virksomhedens krav til direktørers og øvrige ansattes adfærd.

Læs her om Lundbeck:

* Lundbeck er en medicinalvirksomhed, som lever af at udvikle, producere og sælge lægemidler mod hjernesygdomme.

* Lægemidlerne er rettet mod sygdomme som psykotiske lidelser, epilepsi, depression og angst samt Huntingtons, Alzheimers og Parkinsons sygdomme.

* Virksomheden blev stiftet i 1915 af Hans Lundbeck som et handelsfirma, som handlede med en række så forskellige varer som maskiner, kiks, sødestoffer og biografudstyr. I 1930'erne begyndte Lundbeck pakning og produktion af lægemidler i Danmark.

* Lundbeck beskæftiger omkring 6000 personer fordelt på 57 lande. 2000 arbejder i Danmark.

* Virksomheden har forskningsanlæg i Danmark, Kina og USA og produktionsanlæg i Kina, Danmark, Frankrig og Italien.

* I 2013 kom knap halvdelen af Lundbecks indtjening fra Europa, 17 procent fra USA og 27 procent fra det internationale marked.

* Lundbeck har været ledet af Ulf Wiinberg fra 2008 til november 2014. Bestyrelsesformand Håkon Björklund overtager ledelsen til der er fundet en ny administrerende direktør.

* Lundbeck blev børsnoteret i 1999 på fondsbørsen i København.

Kilde: Lundbeck

/ritzau/

 

Dagens Gossip