FAKTA: Politikere lovpriste politiet efter terrorangreb

Justitsministeriet fremlagde onsdag aften Rigspolitiets evaluering af indsatsen omkring terrorattentaterne i København 14. og 15. februar. Rapporten afslører ifølge flere iagttagere betydelige mangler og fejl i politiets arbejde.

Disse kritikpunkter står i skarp kontrast til de udtalelser, som politikerne kom med i dagene efter attentaterne.

* 15. februar. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S):

- ​Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for politiets og andre myndigheders store indsats. Det gælder ikke mindst de sårede betjente og deres kolleger, der uselvisk har bragt sig i direkte fare for at beskytte os andre.

* 15. februar. Vestre-formand Lars Løkke Rasmussen:

- Jeg føler stor taknemmelighed for den professionelle indsats, politiet og andre myndigheder har ydet. Ikke bare har det ført til, at den formodede gerningsmand nu er elimineret - det har rimeligvis også minimeret de civile tab. Fem politifolk er blevet såret i deres uegennyttige arbejde. De og deres kolleger har min største respekt.

* 15. februar. Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF):

- Jeg har stor respekt for politiets arbejde, og jeg håber sammen med alle andre, at det lykkes dem at komme helt til bunds i denne forfærdelige terrorsag.

* 26. februar. Justitsminister Mette Frederiksen (S) forholder sig til forslaget om at foretage en uvildig undersøgelse af myndigheders ageren omkring terrorattentaterne, ligesom det skete i Norge efter Anders Breiviks massemord:

- En af de væsentlige forskelle er jo, at vores beredskab virkede. At der er udført et godt stykke politiarbejde, og at der har været styr på situationen.

* 25. februar. Retsordfører Trine Bramsen (S):

- Politiet har gjort et fremragende arbejde under terrorangrebene, fordi de forhindrede gerningsmanden i at trænge ind i bygningen de to steder.

Kilder: TV2

/ritzau/

 

Dagens Gossip