FAKTA: Sådan angriber DF'erne Helle Thorning

Den kommende valgkamp vil formentlig blive præget af et barsk opgør mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti - i hvert fald fyger det med personangreb på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på Dansk Folkepartis årsmøde:

* Tidligere formand og nuværende værdiordfører Pia Kjærsgaard om opgøret mellem de to partier:

- Jeg kunne ikke lade være med at smile i går, da jeg så tv-aviserne. For statsministeren nævnte Kristian Thulesen Dahls navn 50 gange. Det er nærmest, som om hun har fået et traume på grund af Dansk Folkeparti og Kristian.

* Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, om, hvorfor Dansk Folkeparti vil ændre indfasningen af den dagpengereform, som partiet selv var med til at aftale i 2010:

- Som politikere er det jo netop vores ansvar at lave løsninger, der forholder sig til virkeligheden. Og ændres de forudsætninger, der har ligget til grund, er det eneste ansvarlige naturligvis at være klar til at justere. Det er det, Helle Thorning-Schmidt og hendes regering nægter at anerkende. Og i stedet for at se på danskernes udfordringer, så bruger de tiden på at skyde på Dansk Folkeparti. Det er ikke et regeringsparti værdigt.

* Medlem af Europaparlamentet, Morten Messerschmidt:

- Jeg spåede jo, at Thorning ville få stillingen som formand for Det Europæiske Råd. Desværre må jeg indrømme, at jeg tog fejl: Jeg undervurderede hendes inkompetence. Nu har "selfie-Helle" som mange andre danskere oplevet, hvordan det er at miste sit drømmejob til en østeuropæer".

* Gruppeformand Peter Skaarup om løftebrud:

- Thorning har kun holdt ét løfte. Nemlig, at hun ikke ville rejse ned til et topjob i EU. Paradoksalt nok var det kun, fordi EU vragede Thorning, at hun kunne holde sit løfte om at blive i dansk politik. Det står for alvor skidt til, når EU skal sørge for, at en dansk statsminister kan holde sit ord.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip