FAKTA: Sådan sammensættes EU-Kommissionen

Den kommende kommissionsformand Jean-Claude Juncker offentliggjorde i sidste uge listen over, hvem EU's medlemslande har indstillet til det job, hvert af de 28 medlemslande har i den kommende EU-kommission.

Onsdag har han meddelt, hvilke job han vil give til de enkelte kommissærkandidater.

Her er proceduren for, hvad der er sket indtil nu - og hvad der ifølge den foreløbige tidsplan er i vente de næste dage, uger og måneder. Tidsplanen kan skride, hvis parlamentet er utilfreds med enkelte kommissærkandidater:

* 15. juli: Europaparlamentet godkender Luxembourgs tidligere premierminister, Jean-Claude Juncker, som ny kommissionsformand efter en lang og bitter strid med EU's medlemslande om, hvordan formanden egentlig skulle vælges.

* 30. august: EU-landenes stats- og regeringschefer peger på den italienske udenrigsminister, Federica Mogherini, som ny udenrigschef. Kommissionsformanden og udenrigschefen vælges efter særlige procedurer.

* 5. september: Juncker offentliggør listen med navne på de 26 resterende kommissærer.

* 10. september: Juncker offentliggør fordelingen af ansvarsområder i den kommende kommission. Flere gamle poster nedlægges, nye indføres, og der laves om på kommissionens interne arbejdsform.

* 10. september, aften: Formændene for Europaparlamentets fagudvalg mødes for at beslutte, hvilke udvalg der skal have hovedansvar for høringer af de kommende kommissærer - og hvornår.

* Efter 10. september: De enkelte fagudvalg forbereder skriftlige spørgsmål til kommissærkandidaterne, der skal have mindst 10 dage til at udarbejde deres svar.

* 29. september - 3. oktober: Kommissærkandidaterne forventes at skulle til godkendelseshøringer i de relevante fagudvalg i EU-Parlamentet. Hver kommissærkandidat skal høres én gang i tre timer - ved nogle af høringerne kan der være repræsentanter fra flere udvalg.

* Efter hver enkelt høring: Det relevante udvalg sender et evalueringsbrev om hver enkelt kommissærkandidat til udvalgsformandskonferencen og formandskonferencen (de politiske gruppers ledere). Evalueringen skal offentliggøres senest 24 timer efter høringens afslutning.

* 22. oktober: Europaparlamentet stemmer om den samlede kommission på sin plenarforsamling i Strasbourg. Kommissionen skal godkendes som kollegium, så parlamentet kan ikke stemme enkeltkommissærer ud.

* 31. oktober: Barroso-kommissionen har sidste arbejdsdag.

* 1. november: Juncker-kommissionen har første arbejdsdag.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip