FAKTA: Sådan skal sikkerhedskortet fungere i byggeriet

Regeringen har sammen med SF og Enhedslisten lavet en aftale om såkaldte sikkerhedskort på danske byggepladser.

Med aftalen indføres der et obligatorisk sikkerhedskort til alle lønmodtagere - uanset nationalitet - som arbejder i bygge- og anlægsbranchen:

* Alle lønmodtagere i branchen skal registreres og have udstedt et sikkerhedskort.

* Kortet vil indeholde oplysninger om blandt andet personens navn, arbejdsgiver, oplysninger om social sikring, obligatorisk arbejdsskadeforsikring - hvis lønmodtageren er socialt sikret i Danmark - og eventuel erhvervsforsikringsdækning.

* I flere tilfælde kan det være svært at afgøre, hvem der er arbejdsgiver for en tilskadekommenlønmodtager, og dermed vanskeligt at fastslå, hvilket forsikringsselskab der skal dække skadens følger i form af blandt andet behandlingsudgifter.

* Et obligatorisk sikkerhedskort vil ifølge aftaleparterne betyde, at medarbejderen opnår klarhed over, hvordan vedkommende er stillet i tilfælde af, at vedkommende kommer ud for en arbejdsulykke.

* Der skal nu iværksættes et tværministerielt arbejde med henblik på at få udarbejdet en konkret model for det obligatoriske sikkerhedskort inden fremsættelse af et lovforslag om initiativet.

* Det obligatoriske sikkerhedskort kan tidligst indføres fra sommeren 2015.

Kilde: Finansministeriet

/ritzau/

 

Dagens Gossip