FAKTA: Sådan skal vækstplanen finansieres

Regeringen og Venstre er blevet enige om en skitse til en ny vækstplan - flere end 90 initiativer skal styrke produktivitet og konkurrencekraft.

Her kan du få et overblik over, hvordan aftalen skal finansieres.

* De samlede PSO-udgifter lempes med 13,2 milliarder kroner frem mod 2020. Det er mere end en fordobling i forhold til den lempelse, som indgik i regeringens udspil. Den forhøjede lempelse bliver blandt andet finansieret ved at udskyde havvindmølleparken Kriegers Flak.

* Brændeafgiften - den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift - skal ifølge planen afskaffes. Det skal finansieres ved at skære i den grønne check og øge bundskatten med 0,28 procentpoint.

Den grønne check er ikke en egentlig check, men et beløb, der automatisk bliver regnet med på forskudsopgørelsen. Den grønne check reduceres ifølge Ritzaus oplysninger med 425 kroner. Dermed falder beløbet, der gives til alle danskere over 18 år, fra 1300 kroner til 875 kroner.

* Vækstplanen griber også ind i den såkaldte virksomhedsordning og sætter en stopper for det, som regeringen betragter som udnyttelse og spekulation: At virksomhedsejere bruger ordningen til at afvikle privat gæld eller afholde store private udgifter, som der kun er betalt lav selskabsskat af.

Stramningen af loven forventes ifølge Skatteministeriet at indbringe 800 millioner kroner i år, 900 millioner næste år og 500 millioner i årene fremover.

Kilde: Finansministeriet, Politiken

/ritzau/

 

Dagens Gossip