FAKTA: Sådan testes folkeskoleeleverne

* De nationale test blev vedtaget af Folketinget i 2006, men blev først lanceret i fuldt omfang i 2010.

* Baggrunden var en OECD-rapport fra 2004, som påpegede, at evalueringskulturen i den danske folkeskole var utilstrækkelig.

* Eleverne møder første gang testene i anden klasse, hvor de skal prøves i dansk. Det bliver de også i fjerde, sjette og ottende klasse.

* I tredje klasse er der test af evnerne i matematik, som også efterprøves i sjette klasse.

* Venstre foreslår nu, at frekvensen af disse prøver øges, så der er dansktest hvert år fra anden til ottende klasse og matematiktest i tredje, femte og syvende klasse.

* Foruden dansk og matematik testes eleverne i dag i engelsk i syvende klasse og i geografi, biologi og fysik/kemi i ottende klasse. Disse test ønsker Venstre at fastholde.

* Rambøll afleverede i efteråret 2013 en evaluering af de nationale test til Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet.

* Den konkluderede, "at de nationale test har en positiv effekt på elevernes faglige niveau, samt at de nationale test i nogen grad har været en medvirkende årsag til en styrket evalueringskultur, der har udviklet sig i folkeskolen i de senere år".

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip