FAKTA: Sådan var flyene over Ukraine advaret

Der har været flere forskellige meldinger om, i hvilket omfang flyselskaberne var advaret om risikoen ved at overflyve det østlige Ukraine, hvor et passagerfly torsdag styrtede ned.

Her er de advarsler, der ifølge den europæiske organisation for flysikkerhed, Eurocontrol, har været gennem de seneste måneder:

* I APRIL:

Eurocontrol advarede mod at overflyve området omkring Simforopol, der dækker Krim-halvøen. Det ligger syd for det område, hvor torsdagens flyulykke fandt sted, og er således ikke omfattet af advarslen.

Advarslen skyldes blandt andet, at der med russernes overtagelse af Krim opstod to rivaliserende flykontroller over halvøen, da Ukraine fortsatte med at styre flytrafikken fra fastlandet, mens russerne satte deres egen kontrol op på Krim.

* 1. JULI:

De ukrainske myndigheder lukker luftrummet over det østlige Ukraine - herunder det område, hvor torsdagens ulykke fandt sted - fra jordniveau og op til "flight level 260", der svarer til omkring 8000 meters højde.

* 14. JULI:

Ukraine udvider lukningen af luftrummet op til Flight Level 320.

* 17. JULI:

Passagerflyet fra Malaysia Airlines styrter ned fra en højde af cirka 10.000 meter, svarende til Flight Level 330.

* De amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administration, har ligeledes i april stoppet flyvninger over Krim og har i kølvandet på ulykken indstillet alle flyvninger i området.

* Ifølge Eurocontrol fløj der - før det totale flyveforbud - omkring 300 fly hen over området dagligt på deres vej til og fra Europa.

Kilde: Eurocontrol

/ritzau/

 

Dagens Gossip