FAKTA: Sådan vil regeringen bekæmpe ungdomskriminalitet

I den kommende uge fremlægger regeringen et udspil, der skal skærpe indsatsen mod ungdomskriminalitet. Udspillet indeholder 11 initiativer. Tre af dem er allerede offentliggjort.

* Regeringen vil styrke indsatsen over for ungdomskriminalitet og give politiet mulighed for i højere grad at anvende zoneforbud over for gadepushere, der tidligere er straffet for salg af narkotika.

- Zoneforbuddet indebærer, at man ikke må bevæge sig inden for en radius af enten 500 eller 1000 meter – afhængigt af de konkrete omstændigheder – fra det sted, hvor man har handlet hash. En overtrædelse af forbuddet straffes med fængsel.

* Et andet tiltag går ud på at styrke "opdragelsen" af de unge. Unge, der begår kriminalitet, skal fremover mærke konsekvensen af deres handlinger hurtigere end i dag, hvor der går alt for lang tid fra gerning til straf.

- Hvis du maler graffiti, skal du selv fjerne det. Hvis du sælger hash, skal bøden ligge i postkassen efter kort tid.

* Et tredje tiltag er at styrke indsatsen over for små brødre i udsatte boligområder, som følger i deres kriminelle storebrødres fodspor.

Kilder: Justitsministeriet og Socialministeriet

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip