FAKTA: Sammenstyrtede motorvejsbroer koster liv

* Lørdag aften kollapsede en bro, der var ved at blive opført over Helsingørmotorvejen ved Egebækvej i Nærum.

Ifølge eb.dk arbejdede 26 håndværkere på broen, da ulykken skete. Ingen personer kom dog til skade ved uheldet ved motorvejen, som til hverdag er en af Danmarks mest travle strækninger. Politiet ved endnu ikke, hvorfor broen styrtede sammen.

* I maj sidste år kollapsede en bro under konstruktion nær en Ikea i Trondheim i Norge. To personer omkom, mens i alt ni kom til skade.

Bygningsarbejdere var i færd med at støbe betonen på broen, da den kollapsede ved 14.30-tiden en onsdag. En bil, som kom kørende under broen, blev begravet i betonmasserne, og føreren af bilen omkom. En af de ansatte bygningsarbejdere blev også begravet i betonmasserne.

* I april 2006 kollapsede en bro over motorvej E45 nord for Limfjordstunnelen ved Aalborg. En bygningsarbejder blev dræbt ved sammenstyrtningen, mens yderligere fem personer - fire bygningsarbejdere og en trafikant - blev såret.

Broen var under genopbygning, da den pludseligt styrtede sammen en tirsdag formiddag klokken 10. Senere blev det slået fast, at årsagen var en for svag konstruktion.

* På mirakuløs vis kom ingen mennesker til skade, da Fiskebækbroen ved Furesøen styrtede sammen i februar 1972, kort tid efter at den var blevet færdig.

Ifølge fagbladet Ingeniøren styrtede midtersektionen af den to-sporede motorvejsbro i mosen uden varsel. Kollapset skyldes ifølge fagbladet byggesjusk.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip