FAKTA: Sammenstyrtede motorvejsbroer koster liv

* Lørdag aften kollapsede en bro, der var ved at blive opført over Helsingørmotorvejen ved Egebækvej i Nærum.

Ifølge eb.dk arbejdede 26 håndværkere på broen, da ulykken skete. Ingen personer kom dog til skade ved uheldet ved motorvejen, som til hverdag er en af Danmarks mest travle strækninger. Politiet ved endnu ikke, hvorfor broen styrtede sammen.

* I maj sidste år kollapsede en bro under konstruktion nær en Ikea i Trondheim i Norge. To personer omkom, mens i alt ni kom til skade.

Bygningsarbejdere var i færd med at støbe betonen på broen, da den kollapsede ved 14.30-tiden en onsdag. En bil, som kom kørende under broen, blev begravet i betonmasserne, og føreren af bilen omkom. En af de ansatte bygningsarbejdere blev også begravet i betonmasserne.

* I april 2006 kollapsede en bro over motorvej E45 nord for Limfjordstunnelen ved Aalborg. En bygningsarbejder blev dræbt ved sammenstyrtningen, mens yderligere fem personer - fire bygningsarbejdere og en trafikant - blev såret.

Broen var under genopbygning, da den pludseligt styrtede sammen en tirsdag formiddag klokken 10. Senere blev det slået fast, at årsagen var en for svag konstruktion.

* På mirakuløs vis kom ingen mennesker til skade, da Fiskebækbroen ved Furesøen styrtede sammen i februar 1972, kort tid efter at den var blevet færdig.

Ifølge fagbladet Ingeniøren styrtede midtersektionen af den to-sporede motorvejsbro i mosen uden varsel. Kollapset skyldes ifølge fagbladet byggesjusk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip