FAKTA: Se de indberettede bivirkninger ved MFR-vaccine

Sundhedsstyrelsen har gennemgået de indberettede bivirkninger fra MFR-vaccinen de seneste fem år - 2010-2015

Her er en status:

* 121 af indberetningerne vedrører ikke-alvorlige symptomer, som for eksempel hævelse eller rødme, der hvor vaccinen er sprøjtet ind, utilpashed eller feber efter vaccinationen.

* 52 af indberetningerne er klassificeret som alvorlige. Alvorlige indberetninger er defineret som, at tilstanden er dødelig, livstruende, kræver hospitalsindlæggelse eller lignende.

Blandt de alvorlige indberetninger er der blandt andet:

* Et tilfælde af hjernebetændelse (encephalit). Sagen har været indbragt for Patienterstatningen, som har vurderet, at det sandsynligvis ikke er vaccinen, der var årsag til sygdommen.

* Tre tilfælde af skadet hørelse. Sagerne har været indbragt for Patienterstatningen, som har vurderet, at det sandsynligvis ikke er vaccinen, der var årsag til skaderne.

* Fem tilfælde af aluminiumsallergi. Sundhedsstyrelsen har vurderet, at det er usandsynligt, at det er vaccinationen, der er årsagen til allergien, eftersom vaccinen ikke indeholder aluminium.

* Sundhedsstyrelsen har samlet set konkluderet, at de indberettede danske bivirkninger efter vaccination med MFR-vaccinen svarer til det forventede.

* De er i overensstemmelse med meldingerne fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), som modtager indberetninger fra alle EU- og EØS-lande.

Kilder: Sundhedsstyrelsen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip