FAKTA: Se de indberettede bivirkninger ved MFR-vaccine

Sundhedsstyrelsen har gennemgået de indberettede bivirkninger fra MFR-vaccinen de seneste fem år - 2010-2015

Her er en status:

* 121 af indberetningerne vedrører ikke-alvorlige symptomer, som for eksempel hævelse eller rødme, der hvor vaccinen er sprøjtet ind, utilpashed eller feber efter vaccinationen.

* 52 af indberetningerne er klassificeret som alvorlige. Alvorlige indberetninger er defineret som, at tilstanden er dødelig, livstruende, kræver hospitalsindlæggelse eller lignende.

Blandt de alvorlige indberetninger er der blandt andet:

* Et tilfælde af hjernebetændelse (encephalit). Sagen har været indbragt for Patienterstatningen, som har vurderet, at det sandsynligvis ikke er vaccinen, der var årsag til sygdommen.

* Tre tilfælde af skadet hørelse. Sagerne har været indbragt for Patienterstatningen, som har vurderet, at det sandsynligvis ikke er vaccinen, der var årsag til skaderne.

* Fem tilfælde af aluminiumsallergi. Sundhedsstyrelsen har vurderet, at det er usandsynligt, at det er vaccinationen, der er årsagen til allergien, eftersom vaccinen ikke indeholder aluminium.

* Sundhedsstyrelsen har samlet set konkluderet, at de indberettede danske bivirkninger efter vaccination med MFR-vaccinen svarer til det forventede.

* De er i overensstemmelse med meldingerne fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), som modtager indberetninger fra alle EU- og EØS-lande.

Kilder: Sundhedsstyrelsen

/ritzau/

 

Dagens Gossip