FAKTA: Se hvad Lars Løkke skriver i brev om børnecheck

Det politiske slagsmål om børnechecken til EU-borgere intensiveres, efter at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i et brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) åbner for at indgå i forhandlinger.

Samtidig understreger han dog, at hvis regeringen ikke vil finde en løsning sammen med Venstre, vil han i stedet støtte et beslutningsforslag fra De Konservative.

Det står til at opnå flertal i Folketinget med støtte fra Enhedslisten, og vil pålægge regeringen at tilsidesætte EU-retten, der har underkendt Danmarks optjeningsprincip fra 2010.

Her kan du læse, hvad Lars Løkke Rasmussen skriver:

- Jeg skal ikke skjule, at jeg finder denne situation, der alene kan tilskrives regeringens passivitet, helt uholdbar.

- Regeringen har undladt at udvikle alternativer til den gældende danske lov om at kunne forfølge lovgivningens oprindelige intention på en måde, der er i overensstemmelse med den vurdering af EU-retten, som regeringen øjensynlig deler med kommissionen.

- Det kan aldrig have været intentionen med arbejdstagernes frie bevægelighed, at eksempelvis en bulgarsk sæsonarbejder kan sende en check, der er afstemt efter danske leveomkostninger, hjem til et land, hvor EU's egne ansatte kun får udbetalt 42 procent af den løn, en EU-ansat med tjenestested i Danmark oppebærer.

- Det Konservative Folkepartis beslutningsforslag, som Venstre - dersom vi ikke efterlades med andre valg - politisk må støtte op om (...)

- Det vil derfor være mere end almindeligt trist, hvis regeringen af ren stædighed afstår fra at finde en politisk, juridisk og folkelig holdbar løsning. Jeg står gerne til rådighed for et personligt møde med dig om dette straks efter Folketingets mødefrie uge.

Kilde: Lars Løkke Rasmussens brev til statsministeren ifølge Jyllands-Posten

/ritzau/

 

Dagens Gossip