FAKTA: Socialdemokraternes plan for lighed blandt børn

Socialdemokraterne har offentliggjort et forslag til en nyt arbejdsprogram, som skal mindske den negative social arv i samfund.

Forslaget behandles på partiets kongres, som finder sted i den kommende weekend, og her kan du se de forslag, der vedrører børn:

* Forældreforberedelse i familiegrupper, som er kendt fra Holstebro og Leksand i Sverige, skal udbredes til hele Danmark.

* Sundhedsplejerskeordningen skal styrkes med fokus på de der har særlige behov.

* Lokale daginstitutioner skal knyttes tæt til forløbet med familiegrupperne som en del af en opsøgende indsats for at få flere børn i dagtilbud.

* Familiementorordninger, hvor unge usikre forældrepar uden stærkt netværk tilknyttes en frivillig mentorfamilie.

* Alle børn i familier uden bøger på reolen får tilbudt et forløb med bogpakker.

* En mere opsøgende indsats fra kommunerne skal få små børn fra ressourcesvage hjem i dagtilbud.

* Muligheden for at udvide og specificere forældrepålægget, så det kan bruges til, at få børn fra udsatte hjem i vuggestue eller andet dagtilbud skal undersøges.

* Dagplejepædagogerne skal have tid til reel pædagogisk sparring med dagplejerne, og dagplejepædagogerne kan støtte dagplejerne i sager, hvor et barn mistrives.

* Et uddannelsesløft af dagplejere, så flere dagplejere får de pædagogiske forudsætninger for at arbejde med udsatte børn.

* Muligheden for, at private pasningstilbud, der modtager offentligt tilskud, underlægges samme krav om pædagogiske læreplaner og supervision som dagplejen, skal undersøges.

* En minimumandel af uddannet personale i daginstitutionerne i den femtedel af daginstitutionerne, der løfter flest børn med en svag familiebaggrund, så mindst halvdelen af medarbejderne her har en pædagogisk uddannelse.

Kilde: Socialdemokraterne

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip