FAKTA: Socialdemokraternes plan for lighed blandt børn

Socialdemokraterne har offentliggjort et forslag til en nyt arbejdsprogram, som skal mindske den negative social arv i samfund.

Forslaget behandles på partiets kongres, som finder sted i den kommende weekend, og her kan du se de forslag, der vedrører børn:

* Forældreforberedelse i familiegrupper, som er kendt fra Holstebro og Leksand i Sverige, skal udbredes til hele Danmark.

* Sundhedsplejerskeordningen skal styrkes med fokus på de der har særlige behov.

* Lokale daginstitutioner skal knyttes tæt til forløbet med familiegrupperne som en del af en opsøgende indsats for at få flere børn i dagtilbud.

* Familiementorordninger, hvor unge usikre forældrepar uden stærkt netværk tilknyttes en frivillig mentorfamilie.

* Alle børn i familier uden bøger på reolen får tilbudt et forløb med bogpakker.

* En mere opsøgende indsats fra kommunerne skal få små børn fra ressourcesvage hjem i dagtilbud.

* Muligheden for at udvide og specificere forældrepålægget, så det kan bruges til, at få børn fra udsatte hjem i vuggestue eller andet dagtilbud skal undersøges.

* Dagplejepædagogerne skal have tid til reel pædagogisk sparring med dagplejerne, og dagplejepædagogerne kan støtte dagplejerne i sager, hvor et barn mistrives.

* Et uddannelsesløft af dagplejere, så flere dagplejere får de pædagogiske forudsætninger for at arbejde med udsatte børn.

* Muligheden for, at private pasningstilbud, der modtager offentligt tilskud, underlægges samme krav om pædagogiske læreplaner og supervision som dagplejen, skal undersøges.

* En minimumandel af uddannet personale i daginstitutionerne i den femtedel af daginstitutionerne, der løfter flest børn med en svag familiebaggrund, så mindst halvdelen af medarbejderne her har en pædagogisk uddannelse.

Kilde: Socialdemokraterne

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip