FAKTA: Tæppefald i græsk drama er foreløbigt udskudt

Det lykkedes ikke for eurolandenes finansministre på den ene side og Grækenland på den anden at blive enige om meget, da der var møde i Bruxelles onsdag. Her er status på de nuværende forhandlinger:

* Striden om den græske milliardgæld er også et tema på torsdagens EU-topmøde.

* Her vil eurogruppens chef, Jeroen Dijsselbloem, orientere de 28 stats- og regeringschefer, hvad status er i forhandlingerne med grækerne efter onsdagens eurogruppemøde.

* Den nye græske regering med topmødedebutanten Alexis Tsipras i spidsen kræver den nuværende hjælpepakke, der udløber 28. februar, markant ændret.

* Grækerne vil "af sociale hensyn" kun opfylde 70 procent af de betingelser, som den tidligere regering i Athen gik med til for at få 240 milliarder euro i lån fra EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) - også kaldet trojkaen.

* Topmødeværten, EU's præsident Donald Tusk, ønsker dog ikke, at EU-lederne skal forhandle om de græske finanser, da den opgave ligger hos eurolandenes finansministre i eurogruppen. Så Grækenland står ikke officielt på dagsordenen.

* Grækenlands akutte finansieringsproblem skal igen debatteres på et møde mellem eurolandende på mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip