FAKTA: Tæppefald i græsk drama er foreløbigt udskudt

Det lykkedes ikke for eurolandenes finansministre på den ene side og Grækenland på den anden at blive enige om meget, da der var møde i Bruxelles onsdag. Her er status på de nuværende forhandlinger:

* Striden om den græske milliardgæld er også et tema på torsdagens EU-topmøde.

* Her vil eurogruppens chef, Jeroen Dijsselbloem, orientere de 28 stats- og regeringschefer, hvad status er i forhandlingerne med grækerne efter onsdagens eurogruppemøde.

* Den nye græske regering med topmødedebutanten Alexis Tsipras i spidsen kræver den nuværende hjælpepakke, der udløber 28. februar, markant ændret.

* Grækerne vil "af sociale hensyn" kun opfylde 70 procent af de betingelser, som den tidligere regering i Athen gik med til for at få 240 milliarder euro i lån fra EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) - også kaldet trojkaen.

* Topmødeværten, EU's præsident Donald Tusk, ønsker dog ikke, at EU-lederne skal forhandle om de græske finanser, da den opgave ligger hos eurolandenes finansministre i eurogruppen. Så Grækenland står ikke officielt på dagsordenen.

* Grækenlands akutte finansieringsproblem skal igen debatteres på et møde mellem eurolandende på mandag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip