FAKTA: Tanken med den gule kammusling er solgt i Danmark

Shell Danmark annoncerede for et år siden, at raffinaderiet i Fredericia, aktiviteterne i København og kæden af tankstationer i hele landet blev sat til salg.

Nu er tankstationerne solgt til Statoil Fuel and Retail, som er ejet af canadiske Couche-Tard. Shell-brandet bevares dog i Danmark. Raffinaderiet er fortsat til salg.

Læs om Shell her:

* Shell er en multinational koncern inden for olie og energi med hovedkvarter i Haag i Holland.

* Shell har været at finde i Danmark siden 1913. Først under navnet A/S Dansk Engelsk Benzin & Petroleums Co., som senere skiftede navn til A/S Dansk Shell.

* I dag er der 315 servicestationer rundt om i landet med Shells navn.

* Shell Danmark beskæftiger omkring 450 personer. Omkring halvdelen af de ansatte arbejder på Shells raffinaderi i Fredericia, mens den anden halvdel er beskæftiget på hovedkontoret i København.

* Dertil kommer yderligere 2500 personer på servicestationerne, som ejes af forpagtere.

* Shell-raffinaderiet i Fredericia blev etableret i 1966. Raffinaderiet, der via en rørledning er forbundet med oliefelterne i den danske del af Nordsøen, spiller en vigtig rolle for forsyningssikkerheden i Danmark.

* Raffinaderiet producerer mere end en tredjedel af alle de brændstofprodukter, som danskerne bruger, oplyser Shell på sin hjemmeside.

Kilde: Shell

/ritzau/

.

Dagens Gossip