FAKTA: Tempoet i politiets store sager overvåges

Statsadvokaterne i Viborg og København fører tilsyn med de 12 politikredse.

Kontrollen drejer sig blandt andet om større straffesager om økonomisk kriminalitet. Her er nogle pluk fra årsrapporterne:

* Østjyllands Politi: Der er fremdrift i de fleste sager. Men i et år har to sager ligget hos anklagemyndigheden til tiltalerejsning. "Utilfredsstillende," lyder det.

* Fyns Politi: Flere sager har igennem længere tid "afventet enten opstart af efterforskning eller afgørelse af tiltalespørgsmålet." Fire sager inaktive i cirka et år.

* Midt- og Vestjyllands Politi: En sag har ligget ubehandlet i knap to år, "hvilket jeg finder meget utilfredsstillende." Men der er god fremdrift i de fleste sager.

* Syd- og Sønderjyllands Politi: Anklagemyndigheden fik sag om momssvig i maj 2012, og den havde ved årsskiftet "angiveligt siden afventet ledig anklagerkapacitet" - altså i halvandet år.

* Nordjyllands Politi: Det er "ikke tilfredsstillende", at der er større sager, "som ikke har været undergivet sagsbehandling gennem længere perioder."

* Sydsjælland og Lolland-Falster Politi: Samtlige ni store sager har betydelig fremdrift.

* Midt- og Vestsjælland: Seks sager har ikke det fornødne tempo.

* Københavns Vestegns Politi: Ni sager ventede på ledige hænder.

* Nordsjællands Politi: 37 sager har ikke haft den krævede betydelige fremdrift.

* Københavns Politi: 56 sager ventede på ledig efterforskningskapacitet. Seks sager venter på en ledig anklager.

Kilde: Aktindsigt i statsadvokaternes årsrapporter om kvalitets- og legalitetssikring af straffesagsbehandlingen i 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip