FAKTA: Tidligere OW Bunker-bestyrelse forklarer sig

Den tidligere bestyrelse for det krakkede OW Bunker afviser torsdag, at den havde kendskab til de milliardkreditter, der første til den nordjyske virksomheds konkurs 7. november.

- Bestyrelsen er lige så rystet og forundret som omverdenen, siger Niels Henrik Jensen, tidligere formand for bestyrelsen.

Ifølge den tidligere bestyrelse er det uklart, hvordan situationen kunne opstå, og den fralægger sig ansvaret i konkurssagen.

I en pressemeddelelse pointerer den tidligere bestyrelse:

* Datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT) blev etableret i slutningen i 2012 med den klare præmis, at der skulle være samme principper for styring af kreditrisiko som i resten af koncernen.

* Der er vedtaget og implementeret en detaljeret kreditpolitik for DOT, som afspejler den gældende kreditpolitik i koncernen. Herunder, at bestyrelsen skal godkende kreditter på over 10 millioner dollar.

* OW Bunker-koncernen, herunder DOT, havde en politik, hvor kreditter afhængig af beløbsstørrelse skulle godkendes på forskellige niveauer.

* Tab på debitorer har været begrænset og lå i perioden fra 2011 til 2013 på under 1 promille af omsætningen per kvartal.

* Den kredit, som DOT har givet Tankoil, og som angiveligt udgør mellem 120-130 millioner dollar, har aldrig været forelagt eller godkendt af bestyrelsen.

* Den tidligere bestyrelse har ikke godkendt afvigelser for den vedtagne politik for risikostyring, som er beskrevet i børsprospektet.

* Den tidligere bestyrelse har p.t. via kurator at få adgang til selskabets it-systemer med henblik på en granskning af de tabsgivende postioner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip