FAKTA: Tiltalt for indespærring og vold mod ældre kvinde

En usædvanlig straffesag om langvarig frihedsberøvelse er mandag blevet indledt ved Retten i Odense. Læs her om anklagen mod den 58-årige mand, der er tiltalt i sagen.

* Forhold 1 beskriver mandens månedlange tilfangetagelse af en 71-årig kvinde. De to mødte hinanden på Dating.dk i sommeren 2015. Men fra 28. august til 1. oktober 2015 holdt den tiltalte kvinden fanget med henblik på at malke hende for penge. Først da hun under et besøg på dametoilettet i Rosengårdscentret fik mulighed for at henvende sig til en fremmed kvinde, sluttede hendes mareridt.

* Forhold 2 handler om, hvordan den tiltalte i løbet af tilfangetagelsen ifølge anklagen udøvede vold mod sit offer. Blandt andet skal hun være blevet slået og spyttet i ansigtet. Overfaldene var så grove, at de havde karakter af mishandling.

* Forhold 3 anklager manden for alvorlige trusler mod den 71-årige. Eksempelvis skal han have truet med at smadre hende og med at slå hende ihjel. Hvis hun forsøgte at forlade ham, ville han dreje halsen om på hende og derefter finde hendes familie og slå dem ihjel.

* Forhold 4 beskriver, hvordan den tiltalte under tilfangetagelsen ved hjælp af vold og trusler skal have tvunget den 71-årige til at sælge sine aktier og til at optage højtforrentede lån. Pengene - mindst 91.200 kroner - blev overført til den tiltalte og hans familie. Han skal også have forsøgt at tvinge kvinden til at købe en bil og til at sælge sit hus.

* Forhold 5 anklager den 58-årige for ved hjælp af vold og trusler at have tvunget sig til at lytte til kvindens telefonsamtaler og til at læse hendes sms'er, inden hun måtte sende dem. Om natten skulle hun desuden aflevere sin mobiltelefon til den tiltalte.

* Forhold 6 zoomer ind på et tilfælde af vold mod en anden kvinde. Forholdet skal have fundet sted 2013 i en lejlighed i Odense.

Kilder: Anklageskiftet fra Fyns Politi

/ritzau/

 

Dagens Gossip