FAKTA: Tre heftige måneder i Ukraine

* 21. november 2013

Ukraines myndigheder dropper en associeringsaftale med EU til fordel for tættere økonomiske bånd til Rusland. Det får provestlige oppositionsgrupper i Ukraine til at opfordre til demonstrationer.

* 1. december

Op mod en halv million demonstranter samler sig på Uafhængighedspladsen Maidan i centrum af hovedstaden Kijev. De sætter teltlejre op og bygger barrikader.

* 19. januar

Uropoliti og demonstranter støder sammen, og adskillige bliver kvæstet, da omkring 200.000 demonstranter trodser anti-protestlovene.

* 18. og 19. februar

28 mennesker - herunder 10 politifolk - bliver dræbt, da urolighederne eskalerer på Uafhængighedspladsen. Demonstranter genbesætter rådhuset, og politiet forsøger at rydde protestlejrene i løbet af natten.

* 20. februar

En våbenhvile, som blev indført under et døgn forinden, bliver brudt. Over 60 mennesker meldes dræbt i nye kampe mellem politi og demonstranter. EU beslutter sig for at indføre sanktioner mod Ukraine.

* 21. februar

Præsident Janukovitj, oppositionslederne og udenrigsministre fra Frankrig, Tyskland og Polen forhandler om en fredsaftale, som skal løse den alvorlige krise.

* 22. februar

Det ukrainske parlament afsætter Janukovitj som landets præsident. 328 ud af 450 medlemmer stemmer for afsættelsen af præsidenten med begrundelsen, at han var "ude af stand til at udføre sine opgaver".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip