Falck vil køre ambulancer til Bios-pris

Skrevet af admin

09/09/2015

Mest læste i dag

Falck har ikke opgivet kampen for at genvinde ambulancekørslen i Syddanmark.

Ifølge Fyens Stiftstidende modtog den politiske ledelse i Region Syddanmark lørdag et brev fra Falcks koncerndirektør Allan Søgaard Larsen med et tilbud om at overtage ambulancekørslen i de områder, som siden 1. september har været betjent af det hollandske selskab Bios.

I brevet, som er stilet til formand Stephanie Lose (V) og næstformand Poul-Erik Svendsen (S), fremsætter Falckdirektøren et tilbud, der er adskillige millioner kroner lavere end det bud, Falck hidtil er kommet med.

Ifølge avisens oplysninger foreslår Falck, der før har kaldt Bios' pris for urealistisk lav, nu at matche Bios' pris på sidste decimal.

Det betyder, at Falck sammenlignet med koncernens oprindelige bud nu sænker prisen på ambulancekørslen på Fyn og i Syd- og Sønderjylland med op mod 70 millioner kroner årligt.

I de første fire måneder forlanger Falck dog ekstra 10 procent på prisen for at retablere sig i Syddanmark.

Falcks tilbud, der gælder frem til Region Syddanmark får skruet en ny udbudsrunde sammen, kommer efter længere tids uro omkring Bios.

Uroen kulminerede for to uger siden, hvor Region Syddanmark udtrykte dyb mistillid til Bios, fordi selskabet havde givet regionen urigtige oplysninger om vagtplanlægningen. Det førte til forhandlinger mellem Falck og regionen, men Falcks tilbud lå dengang godt 90 millioner kroner over Bios' pris.

Bios har siden driftsstart for 10 dage siden haft problemer med at få vagtplanerne til at hænge sammen, hvilket har ført til 13 overskridelser af arbejdsmiljølovgivningen.

Avisen har talt med Falcks kommunikationschef Louis Honoré og en række regionrådspolitikere herunder Stephanie Lose og Poul-Erik Svendsen. Ingen vil be- eller afkræfte avisens oplysninger.

/ritzau/