Fans revser popidol efter racistisk tweet

"Lidt tættere på sort kultur end godt er" lød en af de mere venligsindede kommentarer, efter at popsangeren Justin Timberlake denne weekend vovede sig ud i at bruge et slangord for "neger" i sin offentlige fødselsdagshilsen til popikonet Madonna.

Men ikke alle reaktioner var lige så overbærende. Flere af Timberlakes følgere på det sociale medie Twitter beskyldte sangeren for at være direkte racistisk i sin hilsen. Det skriver netmediet Wonderwall.

Det 33-årige popidol havde nemlig mere eller mindre uforvarende brugt ordet "ninja", som også er slang for det engelske ord "nigga" (på dansk neger red.).

- En glædelig fødselsdag til min "mother chucking ninja". Håber du får en god en, M!, skrev Justin Timberlake til sin popveninde Madonna på Twitter, i anledning af hendes fødselsdag lørdag.

Efter prompte reaktion fra flere andre Twitter-brugere med beskyldninger om racisme, valgte den forurettede popsanger imidlertid kort efter at slette sin hilsen igen.

Online-magasinet The Hot Hits følte imidlertid trang til at mane til besindighed blandt Timberlake-modstanderne, der også fik en hilsen med på vejen:

- Lad nu være med at overreagere. I burde jo vide, at det ikke er usædvanligt i Amerika, at folk, der selv synes, de er smarte, bruger ordet "ninja" som erstatning for det andet ord, skriver de.

Madonna fyldte 56 år lørdag. 

Newspaq