Fantastisk penge-nyt til 1,3 millioner danskere

Skrevet af Emil Martesen

09/02/2024
Foto: Shutterstock
Fantastisk penge-nyt for hele 1,3 millioner danskere.

Mest læste i dag

Efter et turbulent år i 2022, hvor mange danskere så deres pensionsopsparinger tage et dyk sammen med faldende aktiekurser, har 2023 budt på en markant og velkommen vending for de 1,3 millioner kunder hos PFA Pension.

Med et imponerende afkast på hele 49 milliarder kroner, har PFA formået at vende skuden og tilbyde sine kunder en vækst i pensionsdepoterne på 12,1 procent.

Og det falder på et tørt sted for 1,3 millioner danskere. Det giver nemlig en øget økonomisk tryghed for dem, der har deres pension anbragt hos PFA.

Ole Krogh Petersen, administrerende direktør i PFA, lægger heller ikke skjul på sin tilfredshed med årets resultat og understreger, at det er PFA's mål at afbøde de værste tab under nedgangstider og at sikre solid vækst, når markederne igen er gunstige:

"Det giver økonomisk tryghed til vores kunder, at vi får afbødet de værste tab, når markederne falder som i 2022, og samtidig kommer godt med, når markederne igen er mere positive, som de var i 2023", siger han ifølge Ekstra Bladet, og fortsætter:

"Det giver os også tro på og forventninger om, at vi i de kommende år kan fortsætte med at levere attraktive til vores kunder".

Det bemærkelsesværdige afkast i 2023 kan primært tilskrives et stærkt aktiemarked. PFA's strategiske investeringer, herunder en beslutning om at sælge ud af kinesiske aktier og investere i de syv største techselskaber i USA samt danske aktier, har båret frugt.

Særligt investeringerne i Novo Nordisk og Danske Bank har medført store kursstigninger og bidraget til et afkast på 28,2 procent på de danske aktier. Obligationsinvesteringerne har ligeledes klaret sig godt med et afkast på 6 procent, drevet af rentestigninger.

Ikke alle investeringer har dog været lige frugtbare.

PFA's ejendomsinvesteringer har oplevet negative afkast, især i USA, hvor en øget mængde hjemmearbejde har mindsket efterspørgslen på kontorejendomme.

Med blikket rettet mod 2024 forventer PFA et aktiemarkedsafkast på mellem 5 og 10 procent, selvom geopolitiske spændinger og det kommende amerikanske præsidentvalg kan påvirke verdensøkonomien og dermed også afkastet.