Far slipper for at vidne mod terrortiltalt søn

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

- Hvordan skal jeg kunne vidne mod min egen søn?

Sådan lød det fra faren til en formodet syrienkriger, da han tirsdag var indkaldt i Retten i Glostrup for at vidne i en historisk terrorsag mod en 24-årig dansktyrker.

Faren afviste at afgive vidneforklaring i sagen - en ret, som alle nære familiemedlemmer kan benytte sig af. Og retten gav faren lov til ikke at afgive forklaring, til trods for at anklagemyndigheden forlangte, at han blev pålagt at vidne.

- Vi har ikke grundlag for at fastslå, at din forklaring vil være af afgørende betydning for sagens udfald, lød det fra retsformanden efter afgørelsen.

Netop vidneforklaringens potentielle betydning er blandt de ting, som retten skal tage stilling til, når et vidne skal pålægges at afgive vidneforklaring.

- Jeg har stor respekt for den afgørelse, lod faren forstå, hvorefter han satte sig bagest i retssalen og fulgte sagen mod sin 24-årige søn.

Både den tiltaltes søster og bror er tidligere blevet pålagt at vidne i sagen.

Den 24-årige formodede syrienkriger og tidligere pizzeriaejer er hovedpersonen i den første danske retssag om at lade sig hverve af en terrororganisation.

Han er tiltalt for at være rejst til Syrien i 2013 for at kæmpe med den militante, islamistiske gruppe Islamisk Stat. Derudover er han tiltalt for at ville rejse afsted igen i 2015 og for at ville støtte gruppen økonomisk.

Tirsdag er sjette dag i sagen, der løber over 14 retsdage. Dommen ventes sidst i juni.

/ritzau/