Farlig tattoo-trend: Unge skamferer hinanden

Michael Lauritsen

|

27/08/2013

Dagens topnyheder

Tusindvis af unge kommer alvorligt galt af sted med billige, kinesiske tatoveringsmaskiner. De køber dem på nettet for få hundrede kroner og sprøjter det beskidte og giftige medfølgende blæk alt for dybt ind under huden på venner og bekendte.

Det skriver MetroXpress tirsdag.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Og man risikerer ikke blot at skulle leve med en grim tatovering. Der er også stor risiko for alvorlige infektioner og allergier.

Mange ender på Tatoveringsklinikken, Bispebjerg Hospital, fortæller overlæge, professor Jørgen Serup.

- Fænomenet bliver desværre markant mere udbredt. Jeg må på det kraftigste fraråde at købe maskinerne og begynde at tatovere hinanden, for mange – et antal tusinde – får tatoverings-komplikationer, siger han til MetroXpress.

Ifølge Jørgen Serup kan blækket - foruden gifte - være fyldt med bakterier som stafylokokker, streptokokker og coli. Overlægen er specielt bekymret for såkaldte fest-tatoveringer, hvor en stor flok unge lader en amatør i gruppen tatovere et fælles symbol.

- Nogle er udsat for gruppepres og fortryder – især de, som får skader, siger Jørgen Seerup.

LÆS OGSÅ: Slut med tatoveringer: Nu bliver tattoo-blæk ulovligt

Og blandt tatovører frygter man også tendensen. En af dem er Tattoo-Liz, som har forretning i København.

- Dagligt kommer folk med rædselsfulde hjemmetatoveringer, som har fortrudt, at de har skamferet hinanden i en brandert. Udstyret er elendigt, de stikker for dybt og får dybe betændte sår og grimme ar, siger hun til MetroXpress.

Per Brødbæk sælger tatoveringsmaskiner via sit site Tatoo.dk tatoveringsmaskiner til private. Han erkender, at ikke alle kan betjene dem.

- Det er ingen lov mod at sælge det og det er beklageligt, at noget kommer galt af sted, men tømrere, læger og professionelle tatovører begår også fejl. Og folk bliver også syge af cigaretter og hårfarver, siger han til avisen.