Farlige iPhone opladere tilbagekaldes - Tjek om du er berørt her

Tjek din iPhone oplader med det samme. Apple har udsendt en advarsel om ikke at bruge opladeren, da der er risiko for overophedning.

Der er tale om de lade-adaptere som fulgte med til iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S, leveret mellem oktober 2009 og september 2012. Derudover er laderen også solgt som ekstra-tilbehør uden telefon.

For kort tid siden advarede Sikkerhedsstyrelsen mod at benytte uautoriserede opladere, da disse også er i risiko for at udvikle for meget varme, og i yderste konsekvens starte en brand.

Tjek din lader – sådan gør du

For at se om din oplader er berørt af fejlen, skal du tjekke modelnummeret, der er placeret i enden ved 230 V-stikket. Den berørte adapter hedder A1300. ”CE”-mærket står med gråt.

Den redesignede adapter har modelnummeret A1400. Denne udgør ikke en sikkerhedsrisiko.

Apple tilbyder gratis ombytning ved henvendelse til en autoriseret Apple-serviceudbyder. I Danmark er det blandt andet Humac og Eplehuset. Du kan online søge efter den nærmeste danske samarbejdspartner.
Apple iPhone oplader

Fra den 18. juni 2014 vil det også være muligt at bytte online ved teleoperatørerne.

Med det antal af solgte iPhones i de berørte områder må det forudses, at der er tale om et omfattende ombytningsprogram.

SE PÅ BILLEDERNE, HVOR DU SKAL TJEKKE;

 

Dagens Gossip