Faxe: Richards skideballe førte til mit mål i EM-finalen

Midtbaneslideren og EM-helten John "Faxe" Jensen er meget beæret og taknemmelig for det samarbejde, som han havde med den tidligere landsholdstræner Richard Møller Nielsen, der torsdag døde efter længere tids sygdom.

- Personligt har han hjulpet mig meget igennem min karriere. Han tog mig meget tidligt op på U21-landsholdet, dengang han var træner for det, og han var med til at gøre, at jeg blev en fast del af det danske A-landshold i rigtig mange år.

- Jeg er utrolig taknemmelig for, at han gav mig den chance, troede på mig og var med til udvikle mig som fodboldspiller. Jeg har rigtig mange gode minder fra den tid, hvor jeg arbejdede sammen med ham, siger John "Faxe" Jensen.

Særligt husker han en situation under EM-finalen i 1992 mod Tyskland, hvor Richard Møller Nielsen hiver ham til side under opvarmningen og giver Faxe en skideballe for utallige skæve skud - en episode som Richard Møller Nielsen selv har fortalt om tidligere.

Efter skideballen scorede Faxe det første mål i 2-0-finalesejren.

- Richard har en stor andel i det mål, som jeg scorede i finalen. Jeg stod og skød på mål under opvarmningen, og pludselig prikker han mig på skulderen og siger, at nu ville han gerne se mig ramme målet, og hvis jeg fik muligheden i kampen, skulle jeg kigge på mine snørebånd.

- Jeg tror, at de ord under opvarmningen gjorde, at jeg kunne holde bolden nede og ramme den så klokkerent, som jeg gjorde. Det var et meget afgørende minut for vores landshold i den finale, fordi vi var mere eller mindre på halen mod tyskerne, siger Faxe.

John "Faxe" Jensen tror, at Richard Møller Nielsen har en særlig plads i mange danske hjerter.

- Jeg tror også, at hele den danske befolkning er i sorg over, at så stor en personlighed er gået bort. Han har været med til at samle hele nationen, så det skal han have tak for.

/ritzau/

 

Dagens Gossip