FC Midtjylland er svækket før topkamp i Aalborg

I topopgøret ude mod AaB må FC Midtjylland undvære både Erik Sviatchenko, Eyjolful Hedinsson og Oluwafemi Ajilore med skader, mens Petter Andersson har karantæne.

Til gengæld er Marco Larsen kommet sig over sin baglårsskade og er for første gang i foråret en del af den midtjyske trup.

Derudover er der mulighed for et lyncomeback til Rilwan Hassan, der brækkede tommelfingeren mod FC København. Kantspilleren har fået lavet en blød bandage til sin brækkede finger og er i spil til opgøret.

- Vi skal se nogle spillere, som træder i karakter og viser en modenhed, der gør, at de stepper op og lægger yderligere lag på deres egen og holdets udvikling.

- Vi skal nyde kampen, men også være klar til at gribe den mulighed, vi har for at fortsætte en rigtig god periode, siger FCM-træner Glen Riddersholm til klubbens hjemmeside.

AaB er ubesejret i de seneste ni superligakampe, og zoomer man ind på præstationerne hjemme på Nordjyske Arena, er de bolsjestribede ubesejret i de seneste 15 kampe.

- Vi glæder os til udfordringen i Aalborg. Det er et svært sted at spille på et formentligt udsolgt stadion mod et stærkt hjemmehold, siger Riddersholm.

Statistikken er helt lige mellem de to duellanter. Det er 41. opgør mellem de to mandskaber i Superligaen, og holdene har hentet 18 sejre hver.

- Vi føler os privilegerede over igen at skulle spille topkamp. At vi har bragt os i den situation vidner om, at truppen har leveret et fantastisk stykke arbejde.

- Holdet har vokset sig stort, og vi ved, at stabilitet og kvalitet giver gode betingelser for sejr. Og der skal ikke være tvivl om, at vi tager til Aalborg for at vinde.

- Vi vil gå helhjertet efter at tage de tre point med hjem til Heden, lyder det fra FCM-træneren.

FCM er ikke gået fra banen uden at score på udebane i Superligaen i de seneste 22 opgør, og med 1,8 point i gennemsnit er ulvene det bedste udehold i denne sæson.

Der er kampstart på Nordjyske Arena i Aalborg søndag klokken 17.

/ritzau/

 

Dagens Gossip