FC Nordsjælland-boss vil have landsholdsvinduer

admin

426 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

FC Nordsjælland var i lørdagens superligakamp mod AGF uden profilen Emre Mor. Den unge komet er i England for at træne med Tyrkiets A-landshold frem mod EM.

Træningslejren er lagt uden for officielle FIFA-datoer, og dermed er FC Nordsjælland ikke forpligtede til at frigive Mor, men klubben har valgt at tillade profilens deltagelse.

Det har ført til en del debat, og fredag var Divisionsforeningen da også ude og efterlyse klare, internationale regler for, hvornår landshold kan bede om at få spillere fri fra klubberne. Det bakker FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen, op om.

- Det er måske os, der har gjort opmærksom på problematikken, men vi glæder os over, at Divisionsforeningen er enig i, at det ikke er et dilemma, klubberne skal stå i, siger sportschefen.

- Det tjener ikke noget formål, at det er os, der skal træffe vigtige beslutninger på vegne af forbund og spillere. Det er noget, der skal løftes politisk.

- Med 24 hold ved EM fra nu af og fremadrettet er der endnu flere, der bliver ramt, så der skal være nogle vinduer, hvor landshold må udtage spillere, siger Carsten V. Jensen.

Emre Mor har været en profil for FC Nordsjælland i foråret, men beslutningen om at frigive ham har ikke været svær for klubben.

- Beslutningen har måske ikke været så svær denne gang, men den stillede os stadig i et dilemma i forhold til, at vi gerne vil have vores bedste spillere til rådighed, men også samtidig gerne vil se dem repræsentere os ved store slutrunder, siger Carsten V. Jensen.

- Hvorfor skal vi stå tilbage med den beslutning? Det kan ikke være meningen.

FC Nordsjælland møder i sidste spillerunde FC Midtjylland, der potentielt kan have medaljer på spil i den kamp. Midtjyderne møder altså et FCN-hold uden Emre Mor.

I krogene har FC Midtjyllands konkurrenter snakket om, at det er konkurrenceforvridende, men Carsten V. Jensen har oplevet opbakning til FCN's beslutning fra de øvrige klubber.

- De øvrige klubber forstår vores problematik. Jeg forstår udmærket de argumenter, der har været fremført, men vi er kommet frem til, at vi ville frigive Emre Mor, siger sportschefen.

FC Nordsjælland kan ud over Emre Mor også komme til at frigive Stanislav Lobotka, der er udtaget som reserve for Slovakiets EM-trup. Bliver han udtaget, får han også fri, bekræfter Carsten V. Jensen.

/ritzau/