FC Nordsjællands luksusproblem: Alle angriberne scorer

Der er offensive luksusproblemer hos FC Nordsjælland, der jagter bronzemedaljer i Alka Superligaen.

De offensive spillere har nemlig fået gang i målscoringen, og det glæder selvsagt cheftræner Olafur Kristjansson før søndagens opgør mod OB. Det siger han til FC Nordsjællands hjemmeside.

- Alle vores angribere viser skarphed i øjeblikket. Det er en ren fornøjelse at se på. Og kan vi stå højt på banen og holde hastighed i spillet, skal vi nok komme til chancer. Tempo og et aggressivt genpres skal være vejen til OB-målet, siger Kristjansson.

FC Nordsjælland har scoret 10 mål i de seneste fire kampe. Svenskeren David Moberg Karlsson er brandvarm og har scoret i alle fire kampe, men også kantspillerne Joshua John og Oliver Thychosen samt topangriber Gudjón Baldvinsson er kommet på måltavlen.

Desuden har tilbagevendte Uffe Bech også haft andel i et mål, hvor han fik hjælp af Silkeborg-målmand Thomas Nørgaard, der fumlede Bechs afslutning ind over stregen.

FC Nordsjælland er strøget op på femtepladsen, hvor klubben kun har et enkelt point op til Randers FC, der aktuelt ligger til at tage bronzemedaljer og en plads i Europa League.

- Vi har jo været begravet mange gange i forhold til en position nær toppen, men vi er kommet tilbage igen. For os er det vigtige at holde fokus på vores spil og udviklingen i det. Vi måler hele tiden os selv på en række parametre, hvor vi skal forbedre os.

- Og statistikken ser fin ud for os på mange punkter. I pasningsspil ligger vi helt i toppen i forhold til de øvrige klubber, og vi arbejder på at omsætte det gode possession-spil til lidt hurtigere at komme frem på den forreste tredjedel af banen, siger Olafur Kristjansson.

Han glæder sig samtidig over, at FCN vinder flest fifty-fifty dueller om bolden.

- Det viser, at vores pres har været effektivt og godt. De færreste forbinder FCN med at være stærkest i duelspil, men det aggressive genpres virker altså godt, og det skal vi fastholde i større perioder i kampene, siger cheftræneren.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip