FCK-anfører vil undgå Arsenal og Napoli

FC København kan trække enten Arsenal, Napoli, Porto, Bayer Leverkusen eller Zenit St. Petersburg i den afgørende playoff-runde om at komme i Champions League.

FCK-anfører Thomas Delaney har efter den samlede 2-0-sejr over ukrainske FC Dnipro ikke meget lyst til at møde russiske Zenit, men omvendt er det måske bedre end alternativerne.

- Umiddelbart har man ikke lyst til at rejse til Østeuropa, og det er ikke på grund af situationen noget sted i verden. Men på grund af den lange tur.

- Omvendt er det også hold, som er utilregnelige, og som vi måske nemmere kan nedbryde end Arsenal og Napoli, som er de allerstærkeste.

- Det er de to hold, vi helst vil undgå. Vi vil jo gerne gå videre, så vi vil gerne have den bedste lodtrækning, siger Delaney.

Arsenal plejer at være med i toppen af Premier League, mens Napoli bliver stærkere og stærkere i den italienske Serie A, så det er to skrækmodstandere.

- Man kan gøre sig sine overvejelser, om man helst vil møde det allersværeste hold og få en god oplevelse. Eller at møde det fjerdebedste, som stadig vil være kæmpe favorit.

- Jeg ved ikke, hvad jeg vil. Og det er også ude af mine hænder. Men ligegyldigt hvad, så er det en stor oplevelse, og vi bliver underdogs.

- Det må vi tage med, når vi ikke er mestre. Vi ligger, som vi har redt, og derfra må vi tage den, siger Delaney.

Skulle FCK tabe i næste runde, så er københavnerne sikre på at komme i Europa Leagues gruppespil, men det har ikke meget fokus lige nu.

- Det er ikke det, jeg tænker så meget over nu. Det jeg tænker på, er at vi kan komme i Champions League.

- Jeg skal være den første til at sige, at det bliver nærmest umuligt. Men det er det, vi er her for, lyder det fra Delaney.

Det er niende år i træk, at FCK er med i et europæisk gruppespil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip