FCK-direktør: Brugbar løsning at spille i Kijev

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, besluttede onsdag, at kvalifikationskampen til Champions League mellem FC Dnipro Dnipropetrovsk og FC København flyttes fra Dnipropetrovsk til det mere vestlige Ukraine og hovedstaden Kijev.

FCK-direktør Anders Hørsholt er tilfreds med, at kampen - det første opgør mellem de to klubber - flyttes godt 400 kilometer længere vestpå til Kijev.

- Vi er tilfredse med, at Uefa har lyttet til og forstået de mange argumenter, som talte imod at afvikle kampen i Dnipropetrovsk. Og i den sammenhæng skal vi sende en stor tak til DBU for støtten og samarbejdet, siger Hørsholt til klubbens hjemmeside.

- At spille i Kijev er en brugbar løsning, da vores forsikringsselskab dækker os i det område, Udenrigsministeriet mener, det er en klar forbedring på grund af den store afstand til de østligste regioner i Ukraine, og fordi det er muligt for os at flyve tæt på eller til Kijev.

- Vi vil gerne understrege, at vi intet problem har med vores modstanderklub, FC Dnipro, og det her alene har handlet om sikkerhed og fornuft, lyder det fra Hørsholt.

Han og resten af klubben ser nu positivt på at spille kampen.

- Nu sætter vi alle sejl ind på at få arrangeret den bedst mulige tur og forberedelse med den sparsomme tid, vi har til rådighed, og så er fokus udelukkende på det sportslige. Det er en stor og vigtig kamp for FC København, understreger Hørsholt.

FCK har ført dialogen med Uefa omkring den potentielle udekamp i Dnipropetrovsk i tæt samarbejde med DBU. Og også fodboldunionen er tilfreds med løsningen.

- Jeg er på FCK's vegne glad for, at Uefa har valgt at tage både DBU og FC Københavns henvendelser og bekymringer alvorligt og ikke tager nogle chancer i forhold til sikkerheden for afviklingen af kvalifikationskampen i næste uge.

- Jeg håber, at FC København nu kan fokusere 100 procent på det, det hele handler om, nemlig fodbolden, og gør deres til at sikre et godt europæisk resultat til dansk fodbold, siger DBU-formand, Jesper Møller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip