FCK dummer sig og smider to point mod Randers i Parken

22/03/2015

11 point. Så stor er afstanden mellem førerholdet, FC Midtjylland, og FC København i Alka Superligaen, efter at sidstnævnte søndag dummede sig ved at spille 1-1 mod Randers FC.

FCK så ud til at være på vej mod en kneben, men fortjent, sejr hjemme i Telia Parken, da Randers FC's netop indskiftede angriber Djiby Fall udlignede cirka et kvarter før tid.

FCK har 42 point for 22 kampe, mens Randers FC holder tredjepladsen med 35 point.

Gæsterne fik stoppet en serie med tre liganederlag på stribe, og træner Colin Todds mandskab vil utvivlsomt være tilfreds med det ene point.

Til gengæld ser det efterhånden meget skidt ud med guldchancerne for FCK efter kampen, hvor kun 9520 havde trodset den bidende forårskulde og var mødt frem i Telia Parken.

Søndagens kamp mellem de to hold, der har indkasseret færrest mål i Alka Superligaen, blev ingen skønhedsåbenbaring.

I den chancefattige første halvleg var der generelt for mange fejlafleveringer fra begge hold, mens kampen blev mere slagfærdig efter pausen.

De første 20 minutter formede sig som et livtag mellem holdene, men derefter begyndte FCK at dominere.

Holdet forsøgte at udnytte den usikkerhed, som Randers-målmanden Karl-Johan Johnsson viste i luftrummet, men gæsternes forsvar fik ryddet op.

FCK-midtbanespillerne Rurik Gislason og Daniel Amartey havde dog afslutninger lige forbi mål, og efter en halv times spil indtraf en kontroversiel episode.

FCK's Danny Amankwaa blev bragt til fald af Randers-forsvareren Mads Fenger i straffesparksfeltet, en aktion som andre dommere end Jens Maae havde takseret til et straffespark.

I stedet måtte hjemmeholdets indtil da næsten arbejdsløse målmand Stephan Andersen præstere en redning kort før pausen, da Viktor Lundberg afsluttede.

Kort efter pausen præsterede Nicolai Jørgensen at bryde dødvandet med 1-0-scoringen efter en soloaktion.

Viktor Lundberg havde en afslutning på stolpen, inden Djiby Fall udlignede, og til sidst var den indskiftede Fall tæt på at blive matchvinder.

Næste opgave for de to klubber er efter landskampspausen.

Randers FC tager 6. april imod AaB, mens FCK samme dag skal spille ude mod Brøndby.