FCK-fiasko i Europa League: Taber 0-4 til Club Brugge

Effektiviteten var den altoverskyggende forskel på de to hold i Telia Parken torsdag aften, hvor FC København med 0-4-nederlaget til Club Brugge ikke ligner et hold, der avancerer fra gruppe B med kun to spillerunder tilbage af Europa League-gruppespillet.

Bizart nok kan FCK selv afgøre klubbens videre skæbne, da Torino på samme tid sensationelt tabte 1-2 ude til bundproppen HJK Helsinki, som fik sine første point.

Den belgiske sejr i Telia Parken var mere end fortjent, for Club Brugge var imponerende effektive, når de angreb. I særdeleshed den israelske kantspiller Lior Refaelov, som scorede et vaskeægte hattrick i første halvleg.

Københavnerne derimod var dårlige på en lang række parametre. Forsvaret sejlede, så gæsterne nemt kunne komme til farlige chancer, og FCK's angreb, ja, var det overhovedet på banen?

Andreas Cornelius var undskyldt, da han var skadet og derfor ikke kunne spille, men erstatningen Steve De Ridder skuffede igen. Og Nicolai Jørgensen måtte udgå med en skade efter lidt over 30 minutters spil.

Nemt var det således ikke for FCK-manager Ståle Solbakken, som måtte se sit mandskab gå til pause bagud 0-3.

Alt gik galt for FCK i første halvleg, hvor hjemmepublikummet med rette begyndte med buh-råbene. Rurik Gislason havde et par forsøg fra distancen, men ellers kom der intet fra værterne i første halvleg.

Til gengæld var det imponerende at se Club Brugge folde sig ud. Når de angreb - og det skete egentlig ikke så tit - så kom gæsterne næsten hver gang frem til chancer.

Lior Refaelov scorede på kampens første chance efter syv minutter, hvor han afsluttede et opspil med venstrebenet.

Efter en halv times spil bankede Lior Refaelov bolden op i det korte hjørne fra en spids vinkel. Afslutningen var med højrebenet og 2-0.

En håndfuld minutter senere afsluttede han med ydersiden, så stod der 3-0, og så var den kamp reelt afgjort.

Desuden havde gæsternes Victor Vazquez et skud på indersiden af stolpen ved stillingen 1-0. Club Brugge sad totalt på kampen.

FCK fik til gengæld lov til at have bolden meget efter pausen, hvor hjemmeholdet desperat jagtede et mirakel.

Den jagt blev kun endnu mere umulig et kvarter inde i anden halvleg, da Ruud Vormer bragte gæsterne foran 4-0 efter en hurtig omstilling.

Men nederlaget står FCK plantet på fire point - nu efter fire gruppekampe. Inden de to sidste spillerunder har FCK fire point op til Club Brugge og tre til Torino.

Italienernes nederlag i Helsinki var en kæmpe og uventet gave til FCK, som dog med indsatsen mod Club Brugge ikke ligner et hold, der slutter i top-2 i gruppen.

FCK's næste gruppekamp er 27. november ude mod HJK Helsinki, og alt andet end tre point fra det opgør vil være en skuffelse for københavnerne. Til sidst gæster Torino Parken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip