FCK holder målfest mod nordirere i CL-kvalifikationen

19/07/2016

FC København kom tirsdag et skridt nærmere gruppespillet i Champions League med en samlet sejr over nordirske Crusaders.

Nyindkøbet Rasmus Falk var den helt store profil i tirsdagens hjemmesejr på 6-0.

Samlet er københavnerne videre med 9-0 efter en 3-0-sejr i Nordirland i sidste uge.

Næste opgave er de rumænske mestre fra Astra Giurgiu, før der venter en eventuel playoff-duel, hvor vinderen går videre til det økonomisk lukrative gruppespil.

FCK-manager Ståle Solbakken kunne fra start se sit hold presse de nordirske gæster i bund i det, der skulle ende i en ren festforestilling.

Det havde allerede lugtet lidt af en tidlig FCK-føring, da Andrija Pavlovic efter et kvarter gjorde det til 1-0. Rasmus Falk vippede bolden hen til serberen, der nemt kunne sætte foden på og score sit første mål i FCK-trøjen.

Det næste mål lod vente på sig til kort før pausen, hvor Falk igen fandt Pavlovic. Bolden havnede hos Christoffer Remmer efter en nordirsk tackling. Remmer forsøgte sig med et skud, der via en forsvarsspiller havnede i målet.

De sidste 45 minutter blev en ren opvisning - godt nok på en billig baggrund - som må give FCK-spillerne et ekstra skud selvtillid før de næste kampe.

Andreas Cornelius lagde ud med at heade FCK på 3-0, og den store angriber brugte også hovedet, da han senere øgede til 6-0.

Indimellem de to Cornelius-mål fik kampens store spiller Rasmus Falk og Jan Gregus scoret - tjekkiske Gregus på et direkte frispark til 5-0.

Rasmus Falks scoring var måske alligevel kampens flotteste, efter at Kasper Kusk og Cornelius spillede sig igennem i højresiden. Bolden blev lagt ind til den tidligere OB-spiller, der kronede indsatsen med et mål.

FCK's næste opgave er på lørdag, når Solbakken og co. skal på besøg hos Esbjerg i Superligaen.