FCK-mareridt i Parken: Mestrene banket på plads af FCM

02/03/2014

FC Midtjylland tog et meget stort skridt mod DM-guldet, da topholdet søndag slog FC København med 5-1 i Parken.

Efter magtdemonstrationen og ydmygelsen af FCK har Glen Riddersholms FCM-mandskab nu et hul på otte point til de forsvarende mestre på tredjepladsen.

FCK-træner Ståle Solbakken måtte kort før startfløjt sætte reservekeeper Jakob Busk på mål i stedet for en skadet Johan Wiland, og det kom til at sætte et afgørende præg på topopgøret.

Allerede efter et kvarter kom Busk alt for skidt ud af sit mål i forbindelse med et hjørnespark til udeholdet, og så kunne Erik Sviatchenko heade bolden i det tomme mål til 1-0.

Det satte for alvor gang i kampen efter en meget afventende indledning, da værterne nu var tvunget fremad banen. Det gav samtidig blottelser i FCK's bageste geledder, hvor anfører Lars Jacobsen fra fraværende.

Solbakken havde ganske enkelt fravalgt den bundrutinerede højreback til fordel for unge Christoffer Remmer.

Netop Remmer blev efter små 25 minutter afdriblet af gæsternes Pione Sisto, der med et langskud hamrede FCM på 2-1. Bolden slog ned i græsset lige foran FCK-keeper Jakob Busk, der alligevel burde have reddet forsøget.

Bare et minut før 2-1-målet havde FCK udlignet til 1-1, da Olof Mellberg med hovedet fik snittet et frispark i mål.

De to FCM-scoringer rystede flere af de københavnske spillere, og ganske ugeneret gav Youssef Toutouh gæsternes Morten "Duncan" Rasmussen en friløber. Heldigvis for Toutouh fik Kris Stadsgaard spoleret muligheden for "Duncan".

Fem minutter før pausen blev det 3-1 til FCM, da et "Duncan"-indlæg til Sviatchenko blev fumlet i eget mål af FCK's Olof Mellberg.

De københavnske værter skuffede næsten overalt på banen, og de fik stort set ikke sat hjemvendte Andreas Cornelius i scene i angrebet.

Sidste sæsons Superliga-topscorer, der er købt tilbage efter sommersalget til Cardiff, havde ikke et eneste forsøg på mål.

Kampen endte som en enorm nedtur for Cornelius, da angriberen et kvarter før slutfløjt blev udvist for at slå ud med armen på en FCM-spiller, der stod bag ham.

FCM-spillerne kontrollerede sikkert sejren hjem og hamrede endnu et par søm i FCK-kisten i de sidste 10 minutter. Først afsluttede Pione Sisto en solotur med scoringen til 4-1, før Jakob Poulsen tordnede et langskud op i målhjørnet til 5-1.

Det ligner efterhånden noget stort for FCM, der må tanke uanede mængder af selvtillid efter søndagens ydmygelse af mesterholdet.

Midtjyderne har nu slået FCK to gange i denne sæson, og i næstsidste spillerunde står de over for hinanden i Herning. Med et forspring på otte point til FCK og fem til AaB på andenpladsen er der allerede nu lagt op til en midtjysk guldfest i maj.

AaB skuffede tidligere på søndagen med 0-0 i Aalborg mod oprykkerne fra FC Vestsjælland.

Der resterer 13 spillerunder i Superligaen.