FCK og Brøndby holder fredsmøde efter fodboldkrig

Skrevet af admin

|

02/12/2013

Dagens topnyheder

Borgere og betjente blev søndag aften ramt af sten, fliser og brosten, da fodboldfans omdannede Københavns Vestegn til det, politiet kalder en "krigszone".

Begivenhederne får nu F.C. København og Brøndby til at invitere politiet og fanklubber til et møde, der skal identificere årsagen til balladen.

- Vi skal bygge bro i stedet for at grave grøfter. Jeg tror personligt, at nøglen er dialog og endnu tættere samarbejde på tværs af klubber og myndigheder, skriver Tommy Håkansson, Brøndby IF's administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

Sammen med Anders Hørsholt fra F.C. København vil han indkalde til et møde i det nye år.

- Et af de første spørgsmål i den slags situationer er altid, hvem der har ansvaret for balladen. Her er vi alle forpligtede til at kigge indad og være selvkritiske: Klubber, fans og myndigheder, skriver Tommy Håkansson.

Tidligere mandag meldte politiet ud, at de vil diskutere sikkerheden med klubberne.

- Vi tager nu et møde med klubbernes ledelse for at få drøftet tingene, da det uden for stadion er politiets ansvar, men på stadion er det klubbernes ansvar, sagde politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Michael Kristiansen.

Før kampen opdagede politiet et lager med knive, peberspray, en røggranat og maskeringsmasker hos Brøndbyfans. Genstandene blev fundet på et tilholdssted for Brøndby-tilhængere.

484 blev præventivt anholdt af politiet søndag. Antal af præventivt anholdte er kun overgået af klimatopmødet i København i 2009.

/ritzau/