FCM bryder Team Esbjergs sejrsrække med sikker sejr

17/01/2015

Så gik den ikke længere for Team Esbjergs kvindelige håndboldhold, der har været suverænt i Boxer Dameligaen.

Lørdag aften tabte vestjyderne for første gang i denne sæson i ligaen, da det i 15. spillerunde blev til et klart nederlag på 21-28 ude til FCM Håndbold.

Trods nederlaget, som kom efter 10 ligasejre på stribe, topper Team Esbjerg rækken med 26 point.

FCM Håndbold kom med sejren op på siden af Viborg HK, der tidligere lørdag overraskende tabte ude til Silkeborg-Voel KFUM. Både FCM og Viborg har 22 point.

Kampen i IBF Arena i Ikast var imødeset med spænding af mange årsager.

Team Esbjerg havde vundet samtlige syv udekampe i ligaen, og holdet havde scoret flest mål af alle i ligaen, mens hjemmestærke FCM Håndbold til gengæld havde det bedste forsvar.

Team Esbjerg måtte fortsat undvære den skadede målmand Kari Aalvik Grimsbø og playmakeren Lotte Grigel, der også er skadet.

Til gengæld var højrefløjen Maibritt Kviesgaard blevet klar nok til at spille.

Hjemmeholdet grundlagde sejren i første halvleg, som endte 14-9 i FCM Håndbolds favør.

Det var der ellers ikke meget, der tydede på efter en hektisk og målrig indledning.

Efter fem minutter førte gæsterne 4-3, blandt andet efter tre scoringer af den formstærke Estavan Polman.

Den hollandske venstrebacks duel mod den stærke FCM-keeper Sabine Englert var en nøgleduel i kampen, men tyskeren fik spillet sig op, så gæsterne altså endte med blot ni scoringer før pausen.

Trods en opblomstring tidligt i anden halvleg var topholdet dog ikke i nærheden af at få point i kampen, der noget skuffende blot trak 1400 tilskuere.

Team Esbjerg forsøgte sig med mandsopdækning af den godt spillende FCM-spiller Nycke Groot, men så tog Stine Jørgensen i stedet over i FCM-angrebet.

I målet brillerede Sabine Englert fortsat, og dermed endte det med Team Esbjergs første nederlag i sæsonen.