FCM er tilbage på sejrskurs efter sent mål

28/09/2014

FC Midtjylland havde en ambition om at komme tilbage på sejrssporet efter sidste uges skuffende nederlag til FC Nordsjælland.

Og det lykkedes med lodder og trisser for Superligaens førerhold at vinde 1-0 hjemme over FC Vestsjælland, som ellers forsvarede sig klogt i langt det meste af søndagens opgør på MCH Arena.

Først i det 80. minut lykkedes det FCM-angriberen Sylvester Igboun med sit sjette sæsonmål at heade hjemmeholdet foran i kampen efter et glimrende oplæg fra Jakob Poulsen.

FC Vestsjællands forsvar stod og sov i situationen, hvor Igboun helt fri i det lille felt havde nemt ved at overliste FC Vestsjællands keeper Thomas Mikkelsen.

FCM konsoliderede med den smalle sejr førstepladsen i Superligaen med nu 21 point efter ni kampe. FC Vestsjælland har 10 point i den nedre halvdel af rækken.

I første halvleg havde FC Midtjylland de største chancer, og det var yderst tæt på, at Petter Andersson fik bragt hjemmeholdet foran efter 19 minutter.

Andersson snuppede bolden fra en fumlende Jean-Claude Bozga i FC Vestsjællands forsvar, og så kunne kun en glansparade fra Thomas Mikkelsen i Slagelse-målet afholde svenskeren fra at score.

Der var i det hele taget en del usikkerhed at spore i FC Vestsjællands bageste kæde. Således spillede Oliver Lund bolden forbi sin egen målmand i forsøget på at lave en simpel tilbagelægning, og det var et held, at den gik lige forbi målet.

Anders Due havde det mest nærgående forsøg for FC Vestsjælland i første halvleg, da den tidligere AaB-spillers hjørnespark skruede ind forbi en tøvende FCM-keeper Jakob Haugaard.

Kantspilleren var kun få centimeter fra at score direkte på hjørnesparket, da bolden ramte den fjerneste stolpe.

FCM var farligst, når holdet fik tilspillet sig en dødbold. Venstrebacken Jesper Lauridsen serverede nogle giftige indlæg, men de blev afværget dygtigt af udeholdets hovedstødsstærke folk.

I midten af anden halvleg kom Pione Sisto på banen, og han havde straks en kvalificeret afslutning, som Thomas Mikkelsen fik reddet til hjørne.

Så det lignede længe en nullert indtil Igbouns forløsende scoring sent i kampen.