FCM-fans opfordres til at droppe tilråb mod polakker

17/09/2015 15:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

FC Midtjylland blev mandag straffet af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) efter 1-0-sejren hjemme mod Southampton i Europa League-kvalifikationen.

Uefa tildelte FCM en bøde på 60.000 kroner og reducerede tilskuerkapaciteten med 1500 tilskuere, så der kun må møde 8000 tilskuere op mod Legia Warszawa i Europa League-gruppespillet torsdag aften.

Straffen blev besluttet, fordi en observatør fra Uefa havde hørt diskriminerende tilråb fra FCM-fans mod en Southampton-spiller - det specifikke ord var "faggot" (bøsse, red.).

Det får nu FCM's fankoordinator, Peter Ross, til at opfordre klubbens tilhængere til at tænke sig om før og under torsdagens hjemmekamp.

- Til den seneste europæiske hjemmekamp mod Southampton blev der desværre råbt efter de engelske spillere i nogle vendinger, som Uefa har karakteriseret som diskriminerende og nedsættende.

- Det har betydet en hård straf fra det europæiske fodboldforbund, som vi mærker effekterne af torsdag aften, skriver fankoordinatoren i en blog på FCM's hjemmeside.

- Jeg er sikker på, tilråbene var en handling foretaget af enkelte personer uden de bagtanker, som Uefa har tillagt tilråbene.

- Men hele scenariet med dertilhørende straf skal nødigt gentage sig, da det både er dyrt for klubben, men ikke mindst også skader fansenes muligheder for at udfolde sig.

- Derfor vil jeg gerne på det kraftigste opfordre til, at folk dropper alle tilråb, der kan tolkes som diskriminerende, hvad enten det er af seksuel eller racemæssig karakter, når de entrer MCH Arena torsdag aften, skriver Peter Ross.

Der er ifølge FCM solgt omkring 6000 billetter til kampen, men klubben håber på 7000 tilskuere, hvilket stadig er et pænt stykke fra udsolgt.

Det betyder, at Uefas tilskuer-straf formentlig ikke får betydning for FCM's indtjening. Straffen kunne ellers have kostet klubben op imod en halv million kroner i tabt fortjeneste.

/ritzau/