FCM glæder sig over bronze og europæisk fodbold

admin

424 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

FC Midtjylland lukkede søndag aften superligasæsonen hjemme med en overbevisende 4-1-sejr over FC Nordsjælland. Midtjyderne sluttede dermed på tredjepladsen.

Cheftræner Jess Thorup er overordnet set tilfreds med sæsonen, når der kigges tilbage.

- Jeg har en god følelse nu, selv om vi selvfølgelig gerne ville være sluttet endnu højere med ædlere metal. Vi skal dog være glade og tilfredse med, at vi trods alt får hængt noget om halsen, for det har været en meget lang sæson, siger han.

Midtjyderne har det seneste års tid spillet sammenlagt 49 kampe i alle turneringer, og det har kostet i Superligaen, erkender Jess Thorup.

- Mit og klubbens overordnede mål var, at vi skulle komme langt i europæisk fodbold, og det gjorde vi. Vi vidste dog også godt, at det formentligt ville koste lidt i den hjemlige liga.

- Vi havde dog for øje at sørge for at kvalificere os til europæisk fodbold igen efter sommerferien, og det har vi klaret. Det vidner om, at vi har leveret sindssygt flot, siger han.

Anfører Jakob Poulsen glæder sig over bronzemedaljen, men indrømmer, at det ikke er det samme som guld.

- Jeg er glad for bronzemedaljen, og jeg er egentligt også tilfreds med sæsonen. Vi gik efter noget mere, for når man har vundet guld, så er bronze selvfølgelig ikke helt det samme, men vi kan være tilfredse alligevel, siger han.

FC Midtjylland hentede 24 point i de første 11 kampe i Superligaen og det samme antal i de sidste 11.

Den midterste del af sæsonen, hvor der stod Europa League på programmet, var hård, indrømmer midtbanespilleren.

- Folk vil nok sige, at det var fordi vi spillede europæiske kampe, at vi ikke fik så mange point i den periode, og det er måske også rigtigt nok. Jeg glæder mig dog over, at vi fik sluttet flot af, siger Jakob Poulsen.

/ritzau/