FCM-kvinder gør det svært for sig selv

09/03/2014

FC Midtjyllands håndboldkvinder er stadig med i kampen om en semifinaleplads i Champions League. Men det kræver sejr og et godt målregnskab mod gruppens nummer et, Thüringer, om en uge.

FCM smed nemlig en føring på fem mål væk og fik kun uafgjort mod gruppens formodet svageste hold, svenske IK Sävehof i Göteborg-forstaden Partille.

Kampen endte 29-29 efter dansk pauseføring på 17-14.

Ser man på kampens sidste 30 sekunder, har midtjyderne en hel del at takke sin tyske målvogter, Sabine Englert, for. FC Midtjylland havde chancen for at score med et lille minut tilbage, men det endte i angrebsfejl.

Og da svenskerne pressede på til sidst, hostede Englert op med et par gode redninger.

Lørdag spillede Thüringer og Vardar Skopje uafgjort 24-24 - det betyder - desværre for Midtjylland, at Thüringer også har en del at spille for, når de to klubber mødes i Ikast på søndag.

Som man har set flere gange i denne sæson, smed FC Midtjylland en stor føring væk. En føring på tre mål ved pausen, blev til fem mål tidligt i anden halvleg - 25-20.

Alligevel kom svenskerne op igen. Ganske som i Ikast, hvor FCM nærmest var heldige med at vinde med 25-24 i mellemrundens første kast.

Cheftræner Helle Thomsen satsede et par gange i anden halvleg ved at trække målvogter Sabine Englert ud og sætte en ekstra markspiller ind. Det overtal brugte Lærke Møller til at skabe føring på 29-28 halvandet minut før tid.

Men svenskerne fik udlignet.

Thüringer fører mellemrundegruppen med syv point. Vardar Skopje fra Makedonien har seks point, FC Midtjylland har fem, mens Sävehof med kun to point har udspillet sin chance.

Vardar Skopje må formodes at besejre IK Sävehof hjemme i Skopje. Det betyder, at den sidste semifinaleplads står mellem Thüringer og FC Midtjylland. Vinder danskerne kampen har begge hold syv point, og så handler det om målregnskab.

Her vandt Thüringer de to holds første opgør med 26-24, så FCM skal være bedst indbyrdes i det regnskab for at gå videre.