FCM rykker alene i spidsen efter drama i Parken

15/08/2014

FC Midtjylland hev en 2-1-sejr og alle tre point hjem i fredagens besøg hos FC København. Det skete efter en vild afslutning på et ellers småkedeligt opgør.

Først ti minutter før tid blev der åbnet for ballet, da FCM-anfører Kristian Bak Bach headede gæsterne på 1-0.

I overtiden øgede Sylvester Igboun på et straffespark begået mod Bach Bak, men alligevel blev der lidt spænding til sidst.

FCK fik nemlig også tilkendt et straffespark, som Andreas Cornelius udnyttede. Det var dog for sent for de forsvarende sølvvindere, der indkasserede sit andet nederlag i træk.

Sejren bringer midtjyderne til tops i Superligaen, men forud var gået en affære, der meget længe var på vippen og kunne være gået til begge sider.

FC København havde i den grad noget at revanchere i dagens opgør. Dels det forsmædelige 0-3-nederlag mod Hobro sidste weekend, og dels 1-5-lussingen mod netop FC Midtjylland i foråret.

Missionen lykkedes også delvist for Ståle Solbakkens tropper. De optrådte således spillemæssigt i en kontrolleret udgave og tilspillede sig undervejs de fleste og de største chancer, samtidig med at FC Midtjyllands stærke og normalt sprudlende offensiv blev holdt godt nede.

Første halvleg var en forholdsvis jævn og tæt affære, hvor hjemmeholdet kom tættest på, da Marvin Pourie sparkede på overliggeren fra kanten af feltet.

Tyskeren havde i det hele taget en dag, hvor ikke meget lykkedes trods en god portion muligheder.

Efter pausen var FCK-presset i perioder tungt, men jydernes defensiv fightede godt for sagen.

Blandt markerede den indskiftede debutant Jim Larsen sig flot, selv om han end ikke havde nået at træne med sine nye holdkammerater inden opgøret.

Gæsterne havde frem mod afslutningen spredte muligheder for at hive sejren hjem, og to af dem blev altså udnyttet.

Det bringer FCM op på førstepladsen med 12 point for fem kampe. FCK bliver stående på fem point midt i rækken.

Begge hold kan nu se frem mod opgaver i Europa.

Tirsdag får FCK således besøg af tyske Bayer Leverkusen i Champions Leagues playoff-runde, mens FC Midtjylland torsdag er gæster hos græske Panathinaikos i Europa Leagues playoff-runde.

Derefter er der friweekend i Superligaen op til de europæiske returmøder./ritzau/