FCM-træner skal også være svensk landstræner

Helle Thomsen har høstet stor succes som cheftræner for FC Midtjyllands håndboldkvinder. Det er noget, der er blevet lagt mærke til uden for landets grænser.

Derfor skal Helle Thomsen fra sommer ved siden af jobbet i FC Midtjylland også være svensk landstræner i de kommende to år.

Her skal hun sammen med den tidligere Kolding-spiller Thomas Sivertsson stå i spidsen for det svenske damelandshold.

- Det bliver en rigtig spændende udfordring. Ligesom spillerne gerne vil med, når der er slutrunder, så har man som træner også en drøm om det.

- Når det så kan kombineres med fortsat at være cheftræner i FC Midtjylland, hvor jeg er rigtig glad for at være, så er det helt perfekt, siger Helle Thomsen til klubbens hjemmeside.

- Da FC Midtjylland kontaktede mig, var det en drøm at komme til klubben. Sådan havde jeg det også, da det svenske håndboldforbund kontaktede mig, forklarer hun.

Det svenske håndboldforbund har fra herresiden erfaring med at have et ligestillet makkerpar på trænerposten, hvor den ene af parterne har den daglige føling med håndbolden som klubtræner.

Aftalen betyder, at Helle Thomsen i de otte internationale uger, der er om året, skal være tilknyttet det svenske landshold, og det kommer derfor ikke til at gå ud over arbejdet i FC Midtjylland.

Og i FC Midtjylland ser man da også positivt på, at Helle Thomsen nu får ny håndboldinspiration fra et internationalt trænerjob, som hun kan tage med hjem i sit daglige arbejde i klubben.

- Vi er stolte over, at det er vores træner, de har valgt til at stå i spidsen for det svenske landshold sammen med Thomas Sivertsson.

- Det viser, at det arbejde, der er blevet lavet i FC Midtjylland, er blevet lagt mærke til rundt om i Europa og i dette tilfælde Sverige, siger sportschef i FC Midtjylland, Hans Peter Riis.

Helle Thomsen tiltræder som svensk landstræner i juni og har skrevet kontrakt frem til udgangen af 2016.

/ritzau/

 

Dagens Gossip